Brzo, ukusno i zdravo

Kraljica zdrave prehrane: Miris i okus ovog pravog mediteranskog jela sa srdelama posve će vas očarati

Sandra Šimunović/Pixsell
29.07.2022.
u 09:53

Ovo aromatično jelo možete jednostavno poslužiti u tanjuru i uz njega svježi kruh, a izvrsno prija uz svježe pripremljenu palentu koju poslužite na malo finog “toća”.

Plava riba polako, ali sigurno napokon dobiva pozornost koju zaslužuje. Nema ništa ljepše od dobrog jela sa srdelama, a u stalnoj potrazi za novim receptima otkrivamo sve više i više genijalnih jela s ovom malom plavom krasoticom.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Lažni brudet od srdela

Sastojci:

500 g srdela, očišćenih

2 glavice luka

2-3 režnja češnjaka

½ stručka peršina

2 lovorova lista, sušena 1 grančica svježeg ružmarina

1 dl bijelog vina

maslinovo ulje

1 limenka pelata

500 ml pasirane rajčice

sol, papar

prstohvat šećera

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Luk narežite na tanke kolutove pa ga bacite na maslinovo ulje u posudu u kojoj ćete kuhati brudet. Stavite posudu na srednju vatru, kada se luk lijepo zazlati, ubacite sitno nasjeckani češnjak, prstohvat sjeckanog peršina i dva lista lovora, ne dulje od dvadesetak sekundi. Sad ubacite pelate i pasiranu rajčicu, začinite solju, paprom i šećerom da neutralizira kiselinu. Sve dobro promiješajte i pustite da zavrije pa ubacite grančicu ružmarina i podlijte vinom. Poklopite i pustite da kuha na laganoj vatri tridesetak minuta uz redovito miješanje, cilj je da višak tekućine ispari i smjesa se zgusne. Potom ubacite ribu, poklopite i malo protresite posudu da umak obloži ribu. Kuhajte 5-7 minuta na laganoj vatri. Kad je jelo gotovo, pospite ga s malo svježe nasjeckanog češnjaka i peršinom. Poslužite s domaćom palentom, krumpirom na lešo ili prilogom po vlastitom ukusu

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell




 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije