Ljetni klasik!

RECEPT DANA Uz punjene paprike najbolje ide pire: Koristite ova dva sastojka da bude savršen!

Nino Strmotic/PIXSELL
11.08.2024.
u 09:00

Ljeto je sezona punjenih paprika. Jedan ih dan jedemo bez ičega, a drugi dan obavezno dodajemo pire. Kako napraviti savršen pire, otkrila je chefica Poppy O'Toole.

Ova kuharica s Michelinovim zvjezdicama, tvrdi da su potrebna samo dva sastojka kako biste pripremili savršen pire krumpir. Ako dodajte mlijeko, Poppy kaže kako biste trebali – prestati. Umjesto toga, predlaže da dodate vrhnje za kuhanje kako bi pire bio što kremastiji. Zatim, kaže kako uvijek treba dodati dosta maslaca, koji će obogatiti okus. No, kako do pirea bez grudica?

Za najbolji rezultat, krumpire prije kuhanja treba narezati na jednake komadiće. 'Ja krumpire režem na kockice veličine oko 1,5 centimetar, tako se brže skuhaju', kaže kuharica. Umjesto da ih gnječim, ja ih propasiram kroz sito, jer se na taj način molekule škroba razbiju i pire postaje još kremastiji, ali najvažnije – bez grudica'.

VEZANI ČLANCI: 

Za kraj, jako je važno dobro začiniti krumpire. 'Krumpiri obožavaju sol, a ona će još dodatno istaknuti onaj omiljeni okus krumpira, koji svi volimo', kaže Poppy.

Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcima isprobali su samo najhrabriji

Ključne riječi

Komentara 1

GO
Gof33
09:44 11.08.2024.

zašto pire krumpir? može se i palenta ili cous cous, s pirekrumpirom je ovo jelo preteško . . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije