Ova kuharica s Michelinovim zvjezdicama, tvrdi da su potrebna samo dva sastojka kako biste pripremili savršen pire krumpir. Ako dodajte mlijeko, Poppy kaže kako biste trebali – prestati. Umjesto toga, predlaže da dodate vrhnje za kuhanje kako bi pire bio što kremastiji. Zatim, kaže kako uvijek treba dodati dosta maslaca, koji će obogatiti okus. No, kako do pirea bez grudica?
Za najbolji rezultat, krumpire prije kuhanja treba narezati na jednake komadiće. 'Ja krumpire režem na kockice veličine oko 1,5 centimetar, tako se brže skuhaju', kaže kuharica. Umjesto da ih gnječim, ja ih propasiram kroz sito, jer se na taj način molekule škroba razbiju i pire postaje još kremastiji, ali najvažnije – bez grudica'.
VEZANI ČLANCI:
Za kraj, jako je važno dobro začiniti krumpire. 'Krumpiri obožavaju sol, a ona će još dodatno istaknuti onaj omiljeni okus krumpira, koji svi volimo', kaže Poppy.
Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcima isprobali su samo najhrabriji
zašto pire krumpir? može se i palenta ili cous cous, s pirekrumpirom je ovo jelo preteško . . . .