pokojni i slavni

Rukavica Michaela Jacksona prodana za dva milijuna kuna

jackson
Pixsell
06.12.2010.
u 13:30

Na aukciji "Icons and Idols" na Beverly Hillsu prodavale su se osobne stvari kralja popa, ali i rendgenska slika Einsteinova mozga

Popularnost pokojnog pjevača Michaela Jacksona ne jenjava, a kao potvrda tome je velik interes za njegovim osobnim predmetima prodanim na aukciji  "Icons and Idols" održanoj prije dva dana na Beverly Hillsu.

Jacksonov šešir i rukavica koji su bili dio njegove odjeće za turneju "Bad" daleke 1980. prodani su za dva milijuna kuna. A jakna koju je Michael potpisao našla je novog vlasnika za cijenu od pola milijuna kuna.

Ogroman interes pokazan je i za stotinjak ostalih, manje važnih predmeta iz njegova života, a među njima prodano je i ručno šivano odjelce za Jacksonova ljubimca, čimpanzu Bubblesa.

Osim toga, prodavali su se predmeti i drugih pokojnih ikona.

Tako je Lennonov plavi sako obrubljen zlatnim nitima iz 1966. postigao cijenu od milijun i pol kuna. Rendgenska slika mozga Alberta Einsteina prodana je za 215 tisuća kuna, a par praznih bočica od lijekova koje je liječnik prepisao Marilyn Monroe prodan je za 100 tisuća kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije