TENIS

Agassi poput brzog vlaka

24.01.2003.
u 00:00

Serena Williams je u trećem setu protiv Kim Clijsters gubila čak 5:1, no ipak je pobijedila

MELBOURNE - I nakon Australian Opena glavne uloge ostaju iste. Polufinalnim pobjedama protiv belgijskog dvojca Henin - Clijsters Serena i Venus Williams igrat će u svom četvrtom uzastopom Grand Slam finalu. I dok je Venus bez većih problema svladala Justine Henin-Hardenne (6:3, 6:3), Serena je protiv Kim Clijsters bila korak do poraza - vodila je četvrta nositeljica 5:1 u trećem setu, a u posljednjoj je dionici zbog žuljeva tražila i liječničku pomoć. Ipak, neviđenim nizom od šest uzastopnih gemova stiže do finala (4:6, 6:3, 7:5).

- Ne mogu vjerovati. Nakon velikog zaostatka u trećem setu, nisam mislila da mogu pobijediti. Samo sam se borila, poen po poen - rekla je Serena nakon 27. uzastopne pobjede na Grand Slam turnirima. I ona i Venus igrat će u svom prvom finalu u Melbourneu.

- Venus ovdje igra bolje, morat ću izvaditi nešto iz stražnjeg džepa da bih dodatno poboljšala igru i pobijedila - slikovito će Serena, udaljena samo pobjedu od četvrtog uzastopnog osvajanja Grand Slam turnira. Usput, sestre su i u finalu parova, to dovoljno govori o njihovoj dominaciji.

Andre Agassi jednu je pobjedu udaljen od svog čevrtog naslova u Melbourneu, pobjednik tunira 1995., 2000. i 2001. došao je do 20. uzastopne pobjede na Australian Openu, i to za samo 89 minuta - glatkih 6:2, 6:2, 6:3 protiv Waynea Ferreire. Bila je to 11. uzastopna pobjeda Agassija nad Južnafrikancem, koji je tim dosegom ponovio rezultat karijere - 1992. također je ovdje igrao polufinale. Tada je bolji bio Stefan Edberg...

- Uvijek sam ugodno iznenađen kada pobijedim u tri seta. Osjećam se stvarno dobro, udaram lopto vrlo čisto, dobro se krećem i donosim dobre odluke u igri. Veselim se svom novom nastupu u finalu - zadovoljan je nakon uvjerljive pobjede bio Agassi, koji je nadomak osmog Grand Slam naslova. U slučaju pobjede, pored već najavljenog nastupa sa suprugom Steffi u Roland Garrosu, Andre je otkrio i pojedinosti oklade s trenerom Darrenom Cahillom i kondicijskim trenerom Gilom Reysom - Cahill će obrijati glavu, a Gil će morati popiti jedan od Andreovih specijalnih koktela s tekilom. Ne vjerujemo da će se itko od njih buniti...

Rezultati - tenisači, polufinale: Agassi (2, SAD) - Ferriera (JAR) 6:2, 6:2, 6:3.

Parovi, polufinale: Knowles/Nestor (1, Bah, Can) - Etlis/Rodriguez (16, Arg) 6:3, 6:4; Llodra/Santoro (8, Fra) - Coetzee/Haggard (12, JAR) 6:2, 4:6, 7:5.

Tenisačice, polufinale: S. Williams (1, SAD) - Clijsters (4, Bel) 4:6, 6:3, 7:5; V. Williams (2, SAD) - Henin (5, Bel) 6:3, 6:3.

Parovi, polufinale: S. Williams/V. Williams (1, SAD) - Davenport/Raymond (6, SAD) 6:2, 6:2; Ruano Pascual/Suarez (2, Špa, Arg) - Gagliardi/Mandula (Švi, Mađ) 6:0, 6:2. (mku)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije