SKIJANJE

Anja Pärson uvjerljivo prva

29.11.2003.
u 00:00

Nika Fleiss je u prvoj vožnji bila 52., a Ana Jelušić 55., danas slalom skijašica i spust skijaša u Lake Louiseu uz Ivicu Kostelića

PARK CITY - Ni u drugom veleslalomu sezone hrvatske reprezentativke nisu dospjele među osvajačice bodova. Štoviše, u Park Cityju bile su od druge vožnje prilično daleko i bit će to utrka koju će obje željeti što prije zaboraviti.

Iako je Ana Jelušić imala strani broj 46, a Nika Fleiss 48, staza se nije doimala previše oštećenom. No, za naše djevojke bila je prezahtjevana, ili kako će obje reći - prebrza.

- Noge i glava mi nisu usklađeno funkcionirale. Staza je bila brza, ali nije bila zavojita - kazala je Nika koja je zaključila prvu vožnju na 52. mjestu s 3,97 sekundi zaostatka za najboljom Anjom PŠrson.

Ana Jelušić nije pokazala naparedak u formi, zaključila je prvu vožnju na 55. mjestu s 4,32 sekunde zaostatka. U najboljih trideset ulazile su skijašice koja su zaostajale za PŠrson manje od dvije i pol sekunde.

- Nisam zadovoljna, mislila sam da idem dobro, ali samo do strmine. Tu su nastali problemi - reći će Ana Jelušić koja se na strmini previše otvorila namještajući se za svaka vrata, a vrijeme je teklo...

Pravu školu skijanja održala je Šveđanka Anja PŠrson, koja je na kraju najbližu supranicu Austrijanku Nocole Hosp ostavila na 1,42 sekunde zaostatka. PŠrson je silovito odvezla obje vožnje napadajući od vrha do podnožja staze svaka vrata, čime je samo navijestila da bi ova sezona, u odsutnosti Janice Kostelić, barem što se tehničkih disciplina tiče, mogla biti njezina. Alpinke će danas ponovno na stazu, na redu je slalom u kojem se Nika Fleiss i Ana Jelušić nadaju prvim bodovima u sezoni. Ako ponove Nor-Am nastupe, neće biti daleko. Prva vožnja na programu je u 18.30 sati, druga u 21.30.

Između dviju ženskih slalomskih vožnji, u 20.15 sati skijaši će voziti prvi spust sezone. Na stazi u Lake Louiseu sa startnim brojem 32 bit će i Ivica Kostelić, koji je odradio dva spustaška treninga. Na prvom je bio 73. s pet sekundi zaostatka za Schiffererom, na drugom 66. s 3,63 sekunde zaostatka za Gruberom. Treći se trening zbog novog snijega nije održao. (ri-tp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije