DINAMO Otpisani napadači ne idu iz kluba koji ne pristaje na njihove uvjete

Balaban i Šokota traže 11 milijuna kuna i to odmah!

10.03.2009.
u 10:56

Veliki je novac u igri pa bi čovjek očekivao da se oko takvih poslova vode i veliki razgovori. No, u slučaju Tome Šokote i Boška Balabana koje je Izvršni odbor izbacio iz prve momčadi i želi s njima raskinuti ugovor, situacija je drukčija.Ti su razgovori trajali samo nekoliko minuta, prvi je na redu bio Balaban.

Zdravko neće razgovarati
– Razgovarali smo, ali nismo postigli dogovor. I dalje radim u istom režimu, treniram, a klub me plaća – kazao je Boško.

To bi značilo da je za vas ova sezona propala.

– Da, jer dok se to riješi proći će mjesec dana, a sad je sredina ožujka.

Balaban nije pojasnio gdje zapinje u pregovorima s klubom o raskidu ugovora.

– Zna se kako se raskidaju ugovori, a njih samo zanima da to bude onako kako oni žele – neodređen je Balaban.

Šokota je jednako kratko ostao u gornjem maksimirskom domu.

– Zdravko Mamić nije želio sa mnom razgovarati, ne znam zašto, dosad smo mnogo puta razgovarali. Razgovarao sam sa Zoranom Mamićem i zatražio da mi napismeno objasne moj status. No, tu sam, imam ugovor – kaže Tomo Šokota.

– Želim se normalno razići s klubom jer sam cijeli život u Dinamu, to je moja želja, ali ne znam zašto klupski čelnici to ne žele.

Držite li da je to taktika kojom vas žele dovesti pred gotov čin?

– Ne znam kakva je taktika, imam važeći ugovor, a zna se što sam napravio za Dinamo, došao sam kao besplatan igrač i bilo bi najbolje da se raziđemo kao ljudi, da odem kao čovjek koji je rođen u Zagrebu, koji je nogomet počeo igrati u Dinamu s osam godina. Nema smisla da se rastanemo kao neprijatelji.

Je li sporan novac, je li sezona izgubljena?

– Pitanje novca neka ostane između mene i kluba. A sezona jest izgubljena, mogao bih negdje igrati ako bismo raskinuli ugovor na štetu kluba, a Dinamo ga ne želi raskinuti – zaključio je Šokota i odjurio u svojem mini cooperu.

Klub ih redovito plaća
A novac je doista jedina prepreka. Navodno, Balaban i Šokota traže da im sav novac koji bi zaradili do isteka ugovora (ljeto 2010.) bude isplaćen odjednom, i to odmah! Riječ je o milijun i pol eura (11 milijuna kuna). A Dinamo na to neće pristati, ne isplati mu se i lakše će plaćati ugovorne obveze kako dospijevaju rate, pa makar im na kraju isplatili sav taj novac.

Koliko znamo, ugovorne rate igračima, pa i njima dvojici, redovito se isplaćuju i spomenuti igrači neće moći tražiti da, primjerice, arbitražom HNS-a ishode raskide ugovora.

Šokota je pogriješio zimus u prijelaznom roku kada je mogao dobiti raskid ugovora, uz to da mu Dinamo isplati dvije trećine onoga što može zaraditi do isteka ugovora.

Na kraju, ostalo je samo jedno rješenje – ponovo sjesti za stol i dogovoriti se.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije