Sjajni karatisti

Berak juniorski prvak Europe, Berulec srebrna!

'28.05.2011.,Zagreb - Dvorana Trnsko, 20. Croatian cup 2011, Medjunarodni karate turnir: Super EIGHT.  Pero Vucic. Photo: Goran Jakus/PIXSELL'
Goran Jakuš/Pixsell
09.02.2013.
u 22:54

Do naslova je Berak stigao impresivnim nizom, ne dopustivši protivnicima ni jedan bod...

Drugog dana 40. Europskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore, što se održava u turskom gradu Konyji održana su natjecanja u juniorskoj konkurenciji. Hrvatska je osvojila dvije medalje!

Borna Berak, član karate kluba Tad Rijeka osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do 55 kg! Do naslova je stigao impresivnim nizom, ne dopustivši protivnicima ni jedan bod... Na startu bio je bolji od predstavnika Slovačke (1-0), a u nastavku od natjecatelja Belgije (5-0), Crne Gore (6-0), te u polufinalu Njemačke (1-0). U finalnom susretu Berak je ponovno briljirao, te svladao Turčina Filiza s uvjerljivih 6-0.

Monika Berulec, članica Karate kluba Tempo osvojila je srebrnu medalju u kategoriji do 48 kg. U 1. kolu bila je slobodna, potom je bila bolja od predstavnica Švicarske (3-1), Engleske (2-1), te Francuske (3-1). U finalnom susretu bolja je bila Izraelka Amos s minimalnih 1-0.

Od ostalih naših juniora najbolji plasman ostvarila je Ana Škunca u kategoriji iznad 59 kg, osvojivši peto mjesto. Sutra, posljednjeg dana natjecanja na prvenstvu na kojem ukupno sudjeluje 801 karataš iz 44 zemlje, nastupit će mlađi seniori.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije