POZVAN JURIĆ Izbornik putuje u Genovu kako bi pogledao novog reprezentativca

Bilić već našao zamjenu za Kovača!

08.01.2009.
u 15:49

Niko Kovač oprostio se od reprezentacije, dosadašnji kapetan više neće nositi dres "kockastih" jer ne igra u svom Salzburgu. Takav je dogovor postignut na sastanku s izbornikom Slavenom Bilićem.

- Ni s jednim igračem, a pogotovo s kapetanom, to nisu stvari za telefonske razgovore, zato sam otišao k njemu u München. Iako je kraj, ne znači da tako i mora biti. Tko zna što će biti za šest mjeseci. Pa i Dario Šimić se oprostio, ali bude li trebalo i pozovem li ga, siguran sam da će prvi doći - kaže Slaven Bilić.

I žali za Nikom Kovačem.

- Niko nije kreativan igrač, ali zbog njega smo mogli igrati tako otvoreno, s toliko ofenzivnih igrača. Bez njega bi to bilo suludo. U svijetu možda ima boljih zadnjih veznih, ali u ove dvije godine ne bih ga mijenjao ni za koga.

Znači li to da će Hrvatska sad morati mijenjati sustav igre?
- Promjena će biti, ali ne i sustava, neće biti većih promjena.

Hoćete li Niku priključiti stožeru?
- Ne znam kakve su njegove životne ambicije i putevi, gdje će živjeti, ali i o tome smo malo porazgovarali. U svakom slučaju, a to nije floskula, vrata su mu širom otvorena.

Što je s njegovim bratom Robertom?
- Da mu je u Dortmundu drukčije, vratila bi mu se želja da još igra, jer nije ugodno kad takva nogometna veličina ne igra. Kandidira za lipanj, ali tko zna što će dotad biti.

Tko je najbliži udarnom sastavu umjesto Nike, Pokrivač, Vukojević, Leko?
-Ima i četvrti! U subotu Jurčević i ja idemo gledati Ivana Jurića koji igra za Genou. Dugo ga pratimo i sada bismo ga voljeli iskušati. Uz trojicu spomenutih, mogao bi pomoći - pomalo je iznenadio Bilić skorim pozivanjem Ivana Jurića, igrača koji će u kolovozu imati 34 godine.

Reprezentacija će 11. veljače igrati u Bukureštu s Rumunjskom, termin 8. veljače je propao. U Bukurešt bi mogao i Eduardo da Silva.
- Ne bude li se uigravao za sastav Arsenala, bit će s nama - dodao je Bilić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije