KOŠARKA - EUROLIGA

Cibona bi trebala do drugoga kruga

08.07.2003.
u 00:00

Protivnici vukova su Barcelona, Roma, Olimpija, Ülker, Pau Orthez, Partizan i AEK

TEL AVIV - Euroligaški ždrijeb za novu sezonu hrvatskog je doprvaka uvrstio u skupinu A. Kroz nju će Cibona VIP tražiti mjesto među pet najboljih sastava i samim time ulazak u drugi krug Eurolige, mjesto među 16 najboljih momčadi Europe.

Vukovi su bili svrstani u petu jakosnu skupinu, a namjerili su se od nositelja na aktualnog prvaka Europe Barcelonu. Osim Katalonaca, Cibona će na megdan novom euroligašu Romi, Union Olimpiji, Ülkeru, Pau Orthezu, AEK-u i beogradskom Partizanu. U 1. kolu (9. - 10. listopada) cibosi će ugostiti Pau Orthez, u 2. kolu ići će u goste Barceloni.

- Relativno sam zadovoljan ždrijebom. Važno je bilo izbjeći skupinu B koja mi se na prvi pogled čini najjačom. No, isto tako skupina C čini se naoko slabijom od ove naše A skupine - kratko je prokomentirao ždrijeb Dražen Anzulović, strateg Cibone.

Naravno, nešto konkretnije o izgledima zagrebačkog sastava bit će jasnije uoči sezone (počinje 5. studenoga) kad se upotpune momčadi.

- Treba pričekati, nije još ništa jasno ni kod drugih, ali ni kod nas - objašnjava Anzulović.

Iako je cilj za iduću euroligašku sezonu poznat. Cibona će tražiti put među 16 najboljih europskih momčadi. Za to joj je potrebno zauzeti jedno od prvih pet mjesta u skupini. Tih 15, uz najbolju šestu momčad iz svih triju skupina, će u završnicu.

- S obzirom na proračune momčadi iz naše skupine i s obzirom na naš proračun, borit ćemo se za drugi krug - najavljuje Anzulović.

Očigledno će Cibona biti u malko podređenijem položaju u odnosu na Barcelonu, Romu, Ülker i AEK, no s ostala četiri protivnika trebala bi biti u najmanju ruku ravnopravna. Iako će sve ovisiti o kvaliteti momčadi koju će okupiti Cibona. U ponedjeljak je postalo jasno da, osim Zorana Planinića (New Jesey Nets), klub napušta i Nikša Prkačin (Efes Pilsen).

- Da, zvao me Prkačin i kaže kako postoje minimalni izgledi da promijeni svoju odluku. Što se tiče ostalih ostanaka u klubu, mogu samo reći da će se s Rimcem stvar rasčistiti do kraja tjedna. U istom roku trebali bismo znati i što je s pojačanjima (američki graditelj igre, Poljak, Žižić...) - zaključuje Anzulović i kaže kako bi mu bilo najdraže da su sve te nedoumice oko momčadi već riješene.

Tvrtko Puljić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije