NOGOMET - TRENERI

Ćiro vraća Marića na mjesto polušpice

26.01.2003.
u 00:00

Moramo biti prvaci jer će me u suprotnom proganjati do Irana - raspoložen je na pripremama Dinama pričao Ćiro Blažević

POREČ - Dok je u porečkom hotelu Parentium prolazio još jedan miran dan, Ćiro Blažević nervozno je tražio vatre da zapali cigaretu. Otpuhnuvši prvi dim, požalio se novinarima.

- Da mi je osvojiti naslov prvaka, pa makar samo s jednim bodom prednosti. Jao meni ako promašim, ganjat ćete me ako treba i do Irana. Moramo biti prvaci - zavapio je Ćiro.

Nasmijali smo se iskusnom velemajstoru manipulacije. Ne dogodi li se čudo, Dinamo će projuriti prvenstvom poput kaznene ekspedicije.

- Već na startu protiv Zagreba igrat ćemo bez Polovanca i Agića koji imaju kartone. Kako? - uhvatio se Dinamov strateg za glavu.

Ne"š ti problema. Igrat će Krznar, Krivić, Ćale, Poldrugač...

- Sine, bit će pakleno. Opasni su i Varteks i Hajduk. Taj je Turković kralj šesnaesterca. Kada sam dolazio u Osijek naredio sam Novaliću da vrati novac Japancima i ostavi Turkovića, ali već je bilo kasno - nahvalio je Ćiro veliko Hajdukovo pojačanje, a onda tiho promrljao:

- Zapamtite, Turković će u Hajduku sjediti na klupi...

Nismo shvatili i zašto, no Ćiri treba vjerovati. Taman kada smo ga podržali u forsiranju sustava 4-4-2 ponovno ga je uhvatila depresija.

- Silvio Marić izgleda mi izgubljeno na desnoj strani veznog reda. Kao da je u kavezu, potpuno sputan. Moram to promijeniti. Silvija ću staviti da igra iza dva napadača, kao polušpica. Pa neka trči gdje ga je volja. Takav zna biti paklen, može dodati, probiti, pretrčati i zabiti.

A kamo će Niko Kranjčar?

- Na centar, iza Marića. Mora popraviti duel-igru i zadnji pas. I Agić mora popraviti dodavanja. Da je protiv Fulhama bio točniji, zabili bismo im u uzvratu pet komada. Ako to ne poprave, neću zatvoriti oči, nego ću vratiti Mujčina. Nitko neće biti privilegiran.

Dinamo će dans u Žminju (14.30 sati) odigrati i posljednju utakmicu na pripremama u Poreču protiv istoimene momčadi koju trenira bivši modri topnik Igor Pamić. Ćiro je povratak u Zagreb predividio sutra.

R. Šola

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije