NS BIH Nezadovoljan novim ugovorom s tvrtkom SportFive oko TV prijenosa za utakmice reprezentacije

Ćiro zbog ugovora napustio Sarajevo

27.04.2009.
u 19:57

Nogometni savez BiH ne može bez skandala. Najnoviji je stigao u režiji Miroslava Ćire Blaževića, koji je, ogorčen i ljut na generalnog tajnika Muniba Ušanovića, napustio Sarajevo.

Razlog je, ustvrdio nam je Blažević, nepovoljan ugovor o TV pravima koji je NS BiH potpisao s agencijom SportFive. Podsjećanja radi, trenutni ugovor koji traje do 2010. godine potpisali su pokojni Milan Jelić te Iljo Dominković, a potpisan je i još jedan, i to od 2010. do 2014. godine, na koji su potpis stavili Munib Ušanović i Iljo Dominković. Ni jedan ni drugi, po trenutnom stanju, nije zadovoljavajući.

- Imam mnogo razloga da budem ogorčen. Možda nije simpatičan način na koji istupam, jer će mnogi reći kako koristim svoju poziciju i da želim nešto za sebe, ali to nije istina. Nemam ništa ni protiv koga već bih samo htio da svi budemo jedno i da pušemo u isti rog. Znam da bez jasnog stanja u Savezu ne možemo ništa dobroga napraviti, smatra Ćiro Blažević, koji je otišao iz Sarajeva nakon što mu je sin Miroslav Blažević junior otkrio da je bh. Savez potpisao ugovor od 2010. do 2014. godine.

- Poslao sam čovjeka da vidi kakva je situacija, da vidi mogu li se poboljšati uvjeti i imao mi je što reći. Ne mogu se poboljšati, jer je za vrijeme trajanja tekućeg ugovora potpisan novi do 2014. godine. To je nešto strašno. Kako mogu tako raditi. Ja možda neću ni biti živ do tada. Ne želim nikoga optuživati za nešto, jer je to njima u to vrijeme bilo možda i normalno, ali kada su sa mnom razgovarali prešutjeli su mi to. U BiH sam došao pod Kodrinim uvjetima, što je izvan pameti, ali sam došao nešto napraviti. Tada sam dobio informaciju da postoji ugovor s agencijom SportFive i kako znam gdje se može uzeti novac, naložio sam da se provjeri i poboljša taj ugovor, jer nismo mi više 70. na FIFA listi, već 38. O nama se priča, mi smo hit i to trebamo iskoristiti, smatra Blažević i dodaje da on, nažalost, ne može ništa promijeniti.

Generalni tajnik NS-a BiH Munib Ušanović tvrdi da nije nikada imao sukob s Ćirom, te da je nesporazum, kako naziva Ćirin istup, izgladio s njegovim sinom Miroslavom Blaževićem mlađim, koji je ujedno i menadžer bh. izbornika.

- Ćirin ugovor vrijedi do 2010. godine, kao i tekući s agencijom SporFive. Sve izvan tog okvira nije u nadležnosti izbornika Blaževića. On se može vezati za tekući ugovor i to je to, kaže Ušanović i objašnjava kako je Ćiro Sarajevo napustio jer je imao važan sastanak s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom, a ne zbog toga što je ljut na njega?!

- Tata je ljut na sve redom, ne samo na Ušanovića, jer je navikao raditi u organiziranom svijetu, a ovo u BiH mu ništa nije jasno, tvrdi Miroslav Blažević mlađi.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije