HRVATSKI NOGOMET

Grgić: zna se tko što radi

21.03.2002.
u 00:00

* Igrače, na prijedlog struke, kupuje i prodaje Izvršni odbor, objasnio je Hajdukov predsjednik

SPLIT - Sudeći po riječima predsjednika Hajduka Branka Grgića na četverosatnoj sjednici Upravnog odbora održanoj u utorak navečer, u splitskom klubu teku med i mlijeko.

- Čitajući proteklih dana što se piše, čini mi se da je u Hajduku stvorena nekakva situacija koja ne odgovara stvarnosti. Ispada da se ne zna ništa. Održali smo sjednicu Upravnog odbora na kojoj smo razgovarali o situaciji u klubu. U Hajduku se zna tko je glava kluba i tko što radi - kazao je Grgić.

- Pa dobro, tko je glava kluba, a tko prodaje i kupuje igrače - pitali smo predsjednika.

- Glava Hajduka sam ja, a igrače, na prijedlog struke, prodaje i kupuje Upravni odbor.

Grgić dodaje kako je u određenim trenucima bilo nesporazuma i nespretnosti.

- Važno je da nije bilo zle namjere. Na sjednici smo ponovili tko što treba raditi i ubuduće više neće biti nesporazuma. Ne želim da se Hajduk više dijeli na "vatrene" i ostale članove Upravnog odbora. Svi smo mi jednaki, sve nas je potvrdila Skupština kluba. Ne priznam podjelu na "vatrene" i na Grgićeve ljude, na Šurjaka. Svi smo zajedno, samo tako možemo ići dalje. Preuzeo sam na sebe, a to mi je i dužnost, da sve posložim kako treba. Zna se koja je pozicija Šurjaka, Bilića, Štimca, Asanovića i ostalih članova Upravnog odbora - kaže Grgić o sjednici na kojoj su uz članove UO-a (izostao je Asanović) bili pozvani sportski direktor Ivica Šurjak i Igor Štimac.

Hajdukov predsjednik prokomentirao je i neuspješnu sezonu.

- Opijeni lanjskim naslovom, mislili smo da ćemo se prošetati prvenstvom. No, godina nije propala, potpisali smo ugovore s devet igrača. Sljedeće sezone moramo s njima osvojiti naslov prvaka. U pet godina trebali bismo tri puta osvojiti naslov - kazao je Grgić.

- Puno se govori o tome da će trener Bilić, što je i sam kazao, otići na kraju sezone.

- Slaven Bilić je trener Hajduka kojeg je izabrao Upravni odbor i čvrsto stojimo iza njega. Ne raspravaljamo o drugim rješenjima. Kada Bilić ili sportski direktor Šurjak jasno kažu da Slaven više neće biti trener, onda ćemo o tome razmišljati.

- Za kraj, financijska situacija. Plaće kasne.

- Kasne jedan mjesec, no financijska situacija je stabilna. Nismo kao Riječka banka, premda nam ni pet milijuna (nije rekao čega) mjesečno ne bi doteklo za dugovanja. Sada ćemo krenuti u ofenzivu da deblokiramo račun, blokiran zbog 30 milijuna kuna duga - zaključio je Grgić.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije