NOGOMET - DINAMO

Igrači su pristupom osramotili klub i sebe

09.12.2003.
u 00:00

Svejedno nam je hoćemo li biti prvi ili drugi - istaknuo je Zdravko Mamić

ZAGREB - Počelo je vrlo optimistično, kao u velika pobjednička vremena. Dinamov predsjednik Mirko Barišić uime Siemensa okupio ih je u plavom salonu, podijelio im mobitele i nazdravio za bolje buduće rezultate. Međutim, predsjednik je odmah stupio i u malo pesimističnije vode.

- Nije brodolom, gledano matematički naš rezultat i nije toliko loš. Ali, mi na stadionu nemamo publike, kao ni hrvatski nogomet u cjelini. Zato i vi morate pridonijeti da naš proizvod, igra, bude zanimljiv našim konzumentima, inače ćemo svi propasti - bio je konkretan Barišić, a njegove riječi bile su tek uvod u istup dopredsjednika Zdravka Mamića. Izišao je iz bolnice, što se forme tiče, nikakvih zdravstvenih problema nema.

- U našem projektu ništa se ne mijenja i dalje idemo zajedno u sastavu Mamić, Barišić i Jurčević - započeo je Mamić. Dakle, sve je jasno, glavni krivci za poraz u Splitu su igrači.

- Pristupom u Osijeku i Splitu neki igrači kompromitirali su i sebe, i klub, i cijelu polusezonu. Već je poznato da neki od njih uskoro više neće biti Dinamovi članovi, ali zasad ne bih otkrivao tko će morati otići iz Maksimira.

Nekad su porazi od Hajduka ljude u Dinamu mnogo teže pogađali. Sada se u Maksimiru ponašaju kao da ih je u prijateljskoj utakmici pobijedio Juventus. Potpuno hladno.

- Postoji razlog, taj poraz ne znači ništa. Pa, Dinamo i Hajduk će na kraju prvenstva imati 30 bodova prednosti pred trećim. I svejedno nam je hoćemo li biti prvi ili drugi. Lani smo bili prvaci, pa smo pred bankrotom. Koga to više zanima?

Zaustavio se i dodao:

- Kako bih volio da me smijenite, vi ili netko drugi. Samo da mogu otići odavde. Zamislite, u sljedećih devet mjeseci Dinamo će odigrati najviše deset domaćih utakmica i u tom razdoblju isplatiti oko pet milijuna eura. Plaće, rate, troškovi... A zarada će biti - nula! Vjerujte, ta regionalna liga je jedini način da cjelokupni hrvatski nogomet preživi.

Uskoro, najavio je Mamić, ideja će se početi pretvarati u djelo.

- Krenut ću s tim i na Izvršnom odboru HNS-a, to moramo izgurati. U suprotnom, neće nas biti.

Tomo Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije