ALPSKO SKIJANJE

Janica protiv Martine Ertl

15.12.2002.
u 00:00

Nika Fleiss bila je 32. i za dva mjesta izgubila kvalifikacije te tako pokvarila jučerašnji rođendan, A. Jelušić 49.

Janica Kostelić u današnjem nokaut-slalomu u Sestrieresu za suparnicu će imati Njemicu Martinu Ertl, koja je zauzela 27. mjesto u jučerašnjim kvalifikacijama.

Nažalost, danas svoj nastup nisu izborile Nika Fleiss i Ana Jelušić. Nika je dugo bila 30. i na rubu sutrašnjeg slaloma, ali onda je pala za dva mjesta te pokvarila jučarašnji rođendan. Kad se spustila, bila je 27. i po tom plasmanu upravo bi njena suparnica bila Janica Kostelić. No, nažalost, Nika nije uspjela, a ni Ana Jelušić, koja je bila 49.

Janica je odskijala koliko je trebalo, u gornjem dijelu staze nije bila brza - zaostajala je 43 stotinke za najbržom Sonjom Nef. Na kraju je zauzela četvrto mjesto s 26 stotinki zaostatka za Švicarkom.

- Nikako mi se to ne sviđa, a danas će biti još gore jer će staza biti još kraća. Možda plasman u kvalifikacijama nije toliko važan, može donijeti samo lakšeg suparnika u nokautu. Ali, ne mora značiti, nikad se ne zna - rekla je Janica nakon svoje vožnje, dok još nije znala da će se sutra nadmetati s iskusnom Njemicom.

Današnji nokaut-slalom skijašica počinje u 10.30 sati. Očekujemo da će naša najbolja skijašica proći Martinu Ertl i naći se među 15 pobjednica koje će u drugu vožnju nokaut-slaloma. S obzirom na to da će se voziti na vrlo kratkoj stazi, Janici će biti teže, takve joj staze ne odgovaraju. Čak je u neformalnom razgovoru jučer rekla da bez obzira na to tko će joj biti suparnica, bit će favorit u odnosu na nju. No, Janica je takva, ne vjerujemo da neće ići maksimalno kako bi bila bolja od Njemice, a onda i od suparnice koju dobije u drugom nokaut-slalomu.

Rezultati kvalifikacija: 1. Nef (Švi) 45.57, 2. Paerson (Šve) +0.16, 3. Pequegnot (Fra) +0.19, 4. KOSTELIĆ (HRV) +0.26, 5. Poutiainen (Fin) +0.60, 6. Schild (Aus) +0.61..., 32. Fleiss (Hrv) +2.32..., 49. Jelušić (Hrv) +3.45.

SESTRIERES Robert JUNACI

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije