Plavi počeli priprem

Jurčić: Sammir je bio jedan od najboljih igrača protiv Škotske

kruno jurčić portal
Jurica Galoić/Pixsell
10.06.2013.
u 15:19

Ne znam kakav je El Soudani vjernik, no može biti upitno kako će trenirati dvaput dnevno

Samo dva tjedna nakon završnog derbija s Hajdukom, plavi su opet na okupu, doduše u jako krnjem sastavu. Kruno Jurčić je danas na raspolaganju imao samo 12 igrača, ostali se priključuju u četvrtak, a Soudani tek 25. lipnja. Jer, igra još 16. za Alžir, a 22. se ženi. Kasnije će (21. lipnja) početi i mladi igrači, Halilović, Brodić i Kolar. Kadru je priključen i mladi stoper Perić, ali on će samo odraditi pripreme s prvom momčadi. Jurčić nema ni vratare, ima samo Pabla Migliorea, jer Zelenika, Jajalo i Mikulić u mladim su reprezentacijama. No, u oči pada da u rosteru ima čak devet napadača.

- Očekujem da će neki do kraja prelaznog roka otići kao Krstanović, a i Beqiraj ima nekakve razgovore – kazao je Jurčić koji od sezone očekuje puno.

- Ne volim priče o stvaranju mega momčadi, tak ose sve baca na moja leđa, radi se pritisak. Doveli smo dobre igrače, no neki od njih imali su problema u svojim karijerama, a ima i dosta stvari koje mnogi ne znaju. Ti se igrači trebaju adaptirati. Naravno oda postoji problem jezika, pa treba mi samo 20 dana da Migliorea naučim osnove jezika, riječ kao što su lijevo, desno, moja, pusti... Naravno da je problem kad golman i igrači u obrani ne govore isti jezik. Oko njega i Fernandesa će mi puno pomoći Ibanez. A sjetio sam, pa sam već i angažirao ljude da vidim što ćemo sa Soudanijem. Naime, 9. srpnja počinje Ramazan, ne znam kakav je on vjernik, no može biti upitno kako će trenirati dvaput dnevno – pričao je Jurčić.

Soudani je zabio za Alžir...

- Gledao sam njegove utakmice i prije i mogu reći da od svih igrača koje sam gledao on mi je najviše 'legao'. Plijeni njegov način igre, agresivan je, pokretan, ljevak. Mislim da smo riješili pitanje tih bokova, tu je sad jaka konkurencija. Soudani, Fernandes i Čop mogu igrati sve tri napadačke pozicije, tu je i Rukavina...

A Kramarić?

- Tu je, i prije šest mjeseci sam pričao o Kramariću i moja je želja da bude udarni napadač. Sad, konkurenciju smo pojačali, a i znam Andreja, pa s obzirom na sezonu koja je iza njega, vjerujem da će imati veliku minutažu.

Što ćete sa Sammirom, on želi otići, a ako ne ode, onda će biti u depresiji?

- Znamo da želi otići, dai klub želi veliki transfer, no tu se treba sve poklopiti. A njegov pad u igri? Potpisao bih da igra svaku utakmicu kao što je igrao kao protiv Škotske, bio je jedan od najboljih igrača naše reprezentacije. Imam s njim dobar odnos i ako ostane, pričat ćemo. Antolića smo doveli da popuni tu poziciju iza špice, da bude jedan od dva ofenzivna vezna, tu je i Husejinović koji se nametnuo.

Tražite li desnog beka u slučaju da Vrsaljko ode?

- Već se traži igrač jer znamo da za Šimu ima zainteresiranih, da ga traže. I na pripremama ću za tu poziciju uigravati Jerka Leku. No, Šime je još ovdje...

Je li nova sezona HNL-a izazov?

- Uvijek je izazov, nije lako biti prvi ni u jednoj ligi, a ove će, zbog lige 10 biti zahtjevnija, bit će puno težih utakmica.

Bit će teško posložiti i pripreme s obzirom na kratki odmor igrača, na obveze u reprezentacijama.

- Bojim se mentalnog umora i koristit ću priliku kad kod budemo mogao da igračima dan pokoji slobodni dan. No, da ne govorimo samo o problemima, mogu reći da ćemo imati dobru momčad, da ćemo igrati dobar nogomet.

Kakvi su vam osobni ciljevi, Liga prvaka, povratak navijača...?

- Nitko sretniji od mene da imamo navijače, bilo bi i meni lakše. Mi smo dosegnuli određenu razinu i svi kažu da je najteže ponavljati. No, ja ne želim samo ponavljati, želim više, a više bi bilo prezimljavanje u Europi.

Dinamo će do četvrtka biti u Zagrebu, tada odlazi na Roglu gdje će biti do 20 lipnja i tamo odigrati jednu utakmicu s lokalnim klubom. . Od 23. će plavi biti u Moravskim toplicama i tamo odigrati utakmice s Olimpijom, Videotonom, Metalistom i na povratku, 3. 7. s Bilićevim Lokomotivom. Superkup je na rasporedu 6. srpnja, 9. su plavi u Pleternici, a onda počinje HNL.

>> Zdravko Mamić: Bayer još nudi premalo za Vrsaljka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije