ALPSKO SKIJANJE

Kiša napala Sella Neveu

01.03.2002.
u 00:00

NIKA FLEISS I ANA JELUŠIĆ DANAS ĆE NASTUPITI NA SLALOMU JUNIORSKOG SVJETSKOG PRVENSTVA

ZAGREB - Naše reprezentativke, sedamnaestogodišnja Nika Fleiss i dvije godine mlađa Ana Jelušić danas će u talijanskoj Sella Nevei voziti slalom na Svjetskom juniorskom prvenstvu (to je dobna kategorija od 15 do 19 godina). Voziti, ako prestane kiša, jer je jučer padala i dovela u pitanje održavanje superveleslaloma (naše nisu nastupile), pa je pitanje kakva će biti staza u skijalištu koje je poznato po velikoj količini snijega, ali i maloj nadmorskoj visini. To je druga strana slovenskoga Kanina, tereni su do ranog ljeta pod snijegom, ali ovih dana pada kiša.

- Staze su raskvašene, a Nika i Ana su se vratile s najboljeg mogućeg snijega, onoga u Deer Valleyu. Trenirali smo u srijedu veleslalom, ali na slalomskoj stazi, jer veleslalomsku nisu otvorili! Danas smo pak na nekakvoj livadici trenirali slalom. Cure se nisu aklimatizirale, niti će, na žalost, imati za to vremena - javlja nam Slaviša Weiner, trener 12. skijašice s olimpijskog slaloma, Nike Fleiss.

U normalnim okolnostima, od Samoborke bismo očekivali slalomsku medalju, ovako - to se vjerojatno neće dogoditi, pa Weiner kaže da bi plasman među prvih šest-sedam bio zadovoljavajući. (D. F.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije