SP u tekvondou

Kristina Tomić izgubila u borbi za medalju od kasnije svjetske prvakinje

15.11.2022.
u 11:05

Bivša europska prvakinja do 49 kilograma nastupila je u novoj kategoriji (57 kg). Tomić je dospjela u četvrtfinale u kojem nije uspjela nadjačati prvu nositeljicu Kineskinju Luo Zongshi

U meksičkoj Guadalajari u ponedjeljak je započelo Svjetsko prvenstvo u tekvondou na kojem nastupa 14 hrvatskih sportaša i sportašica a prva je u borilište izašla bivša europska prvakinja i dvostruka osvajačica svjetske bronce Kristina Tomić.

No, ta je odličja članica zagrebačkog Osvita izborila u kategoriji do 49 kilograma (u kojoj je nastupila i na Olimpijskim igrama) a kako više nije mogla skidati kilograme odlučila je promijeniti težinsku skupinu. Tako je na ovom Prvenstvu nastupila u kategoriji do 57 kilograma i dogurala do borbe za medalju.

A u tom četvrtfinalu, koji je izborila pobijedivši Poljakinju Adamkievwicz (2:1), imala je peh da se namjeri na prvu nositeljicu Luo Zonghsi. A sjajna Kineskinja potom je pobijedila dvostruku olimpijsku pobjednicu Britanku Jade Jones a u finalu i Lo Chia-ling iz Kineskog Tajpeha.

Drugog dana Prvenstva nastupaju čak tri hrvatska aduta - olimpijska pobjednica Matea Jelić (67 kg), prošlogodišnja europska prvakinja Bruna Vuletić (62 kg) i aktualni europski prvak Ivan Šapina (87 kg).


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije