Talijanski motociklist poginuo u Maleziji

Marca Simoncellija liječnici oživljavali 45 minuta

'Ducati rider Valentino Rossi (L) of Italy, Yamaha rider Colin Edwards (top) of the US, and Honda rider Marco Simoncelli (C) of Italy collide at turn 11 of the Sepang racing circuit during the Malaysi
'Ruben Yap'
23.10.2011.
u 17:18

Sve utakmice talijanskog nogometnog prvenstva su počele minutom šutnje za nesretno nastradalog motociklista

Talijanski motociklist Marco Simoncelli (24) poginuo je u utrci Svjetskog prvenstva koja se vozila u Maleziji na stazi u Sepangu. Nakon pada s motocikla podletio je pod Edwardsove i Rossijeve kotače.

Hitno je prevezen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Marco Simoncelli bio je jedan od najtalentiranijih motociklista današnjice. Nesretni je Talijan izgubio kontrolu nad svojom Hondom, nakon čega je podletio pod kotače Colina Edwardsa i sunarodnjaka Valentina Rossija. Odmah nakon nesretnog događaja utrka je prekinuta.

– Kada sam vidio snimku nesreće, odmah mi je pozlilo. Kada vozač ostane bez kacige, to nije dobar znak – kazao je svjetski prvak Casey Stoner (Honda).

Marco je u borbi za četvrto mjesto s Alvarom Batistom u jednom izlasku iz zavoja izgubio kontrolu nad motociklom, pao je na stazu, a na njega su u tom trenutku naletjela dvojica njegovih kolega. Talijanu nije pomogla ni brza liječnička intervencija.

– Imao je vrlo teške ozljede glave, vrata i prsnog koša. Liječnici su ga oživljavali 45 minuta, ali mu nažalost nisu mogli pomoći – kazao je Michele Macchiagodena, direktor liječničke ekipe.

Simoncelli je bio među najtalentiranijim motociklistima za kojeg su mnogi tvrdili da je budući svjetski prvak u najjačoj klasi.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Aahz
Aahz
22:04 23.10.2011.

:((( R.I.P. Marco

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije