NOGOMET - SVIJET

Mogu opet biti najbolji strijelac SP-a

18.11.2001.
u 00:00

* Obećao sam barem jedan pogodak u hrvatskom prvenstvu i zato su Dinamo i Osijek također realne opcije glede nastavka moje karijere

ZAGREB - Davor Šuker ponovno trenira. U petak je na travnjak istrčao s novim suigračima iz Münchena 1860, a trening zehcigera gledalo je i nekoliko desetaka Hrvata koji su s oduševljenjem pozdravljali kapetana naše reprezentacije. Proteklog je tjedna Davor nekoliko puta u svom stilu zavaljao hrvatske novinare od kojih su mnogi uživali u spoznaji da ga u svoje redove neće primiti ni jedan Nürnberg, posljednjeplasirani sastav Bundeslige. Međutim, uslijedio je veliki preokret i Šuker se skrasio u redovivima zehcigera.

- Nürnberg se doista zanimao, ali ja sam mu postavio cijenu koju je jednostavno morao odbiti. Još sam si ljetos zacrtao život u Münchenu i to sam sada i realizirao.

Već na prvom koraku oduševili su ga predsjednik Wildmoser i trener Pacult.

- Trener je Austrijanac koji je svojevremeno igrao s Kranjčarom i Bručićem i stoga iznimno cijeni hrvatski nogomet. Inače, svako ljeto dolazi se kupati na našu obalu.

- Šuker se obvezao da će brzo biti u punom pogonu.

- Trebat će mi otprilike dva tjedna da se dobro spremim, a tada u München stiže Cottbus, čija vrata čuva naš Piplica.

Piplica definitivno nije imao sreće. Šuker je u karijeri zabio 198 prvenstvenih pogodaka i žuri mu se da postigne i 200.

- Željan sam igre, a još više pogodaka. Mislim da se moja odluka da ljeto provedem bez nogometa sada pokazuje punim pogotkom.

Nastup reprezentacije u Koreji propustio je zbog Maradonina oproštaja, ali već sada ga nastup na SP-u vuče poput magneta. Premda smo ga mi već nekoliko puta otpisali, Šuker već sada zna da u Aziju neće otići nespreman. Konačno, u sličnoj je situaciji bio i uoči prvenstva u Francuskoj, a tamo je sa šest pogodaka prigrabio naslov Zlatne kopačke prvenstva.

- Postizao sam pogotke cijeli život. Ako sam mogao u Francuskoj, zašto ne bih to ponovio u Koreji ili Japanu. Najvažnije je da ne dobijemo pretešku skupinu, jer ako nju prođemo, onda je sve moguće.

Šuker je u Münchenu već kupio hotel, a u glavi ima viziju širenja svoje nogometne akademije. U Njemačkoj bi se Šuker mogao zadržati i nakon lipnja, kada mu istječe ugovor. Unatoč tome što mnogim Nijemcima još padne mrak na oči kada ga vide. Nitko nije zaboravio Lyon i naših 3:0 u četvrtfinalu SP-a u srazu s Njemačkom.

- Predsjednik je u jednom trenutku želio napraviti klauzulu za lipanj, ali nije bilo potrebe za takvo što. Moj novi klub pokazao se vrlo korektnim i u lipnju ću ja isto takav biti prema njima. Međutim, dobro znam da sam obećao barem jedan pogodak u hrvatskom prvenstvu i zato su Dinamo i Osijek također realne opcije glede nastavka moje karijere. Dinamo je i proteklih tjedana bio vrlo korektan prema meni i stoga ću napraviti sve da zehcigere ove zime dovedem u Maksimir - zaključio je Šuker.

R. Šola

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije