SKIJANJE

Nika 19., Ana bez druge vožnje

17.12.2003.
u 00:00

Skijala sam za trojku - procijenila je svoje dostignuće Nika Fleiss

Anja Pärson doskijala je u prvom slalomu u Madonni di Campiglio do svoje treće ovosezonske pobjede, druge u slalomu (Park City). Naruku joj je išla činjenica da je najbolja nakon prve vožnje Laure Pequegnot u drugoj vožnji skijala s otkopčanom pancericom. Unatoč tom tehničkom problemu, Francuskinja je došla do cilja, s 81 stotinkom zaostatka, ali i do drugog mjesta. Na postolje se probila i sve bolja Austrijanka Nicole Hosp. Skijašice su se vratile u Madonnu nakon 19 godina, posljednji put skijale su na strmoj, stazi još tamo 1984. godine. Baš je takva strma, ledena staza trebala biti i velika prilika za našu Niku Fleiss, koja obožava strmine i koju treneri, ne samo naši, vide među pet-šest najboljih slalomašica svijeta. No, Nika nikako da poveže na stazi ono što ima u glavi i u nogama. U prvoj vožnji skijala je loše u prvom dijelu staze i premda je do cilja vozila solidno, zaustavila se na 23. mjestu. U drugoj vožnji skijala je agresivnije, bolje, i na kraju je osvojila 19. mjesto. Kombinirano sa slalomom iz Park Cityja u kojemu je bila 16., uz svoje ime upisala je 26 bodova, što joj donosi trenutačno 16. mjesto u poretku slalomašica. Do Nove godine i novih jakosnih skupina još su dva slaloma, današnji u Madonni i 28. prosinca u Lienzu. Kad bi Nika postigla jedan dobar rezultat, od početka sljedeće godine ušla bi u prvu jakosnu skupinu.

- Pa, recimo da sam polovično zadovoljna. Kad bih se sama ocjenjivala, dala bih si trojku. Znam gdje sam griješila i to bih trebala ispraviti uoči današnjeg nastupa, jer mi konfiguracija staze odgovara - kazala je Nika.

Bolja prilika za dobar plasman u sljedeća dva slaloma je danas, u Lienzu je staza puno ravnija, a to Niki baš i ne odgovara.

Ana Jelušić završila je prvu vožnju na 38. mjestu, a do finalne vožnje nedostajalo joj je 56 stotinki. Prolazno vrijeme imala je čak i bolje za deset stotinki od Nike Fleiss, ali završnica je bila loša...

- Nisam uspjela, bacalo me prema nazad, a nisam dodavala gas. To mi je dobra lekcija za ono što slijedi danas - rekla je mlada Ana Jelušić.

MADONNA DI CAMPIGLIO TVRTKO PULJIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije