SILVIO MARIĆ Dinamov nogometaš u 31. godini ostavlja nogomet

Odlazak velikog majstora i boema

maric-txt.jpg
import
03.08.2006.
u 14:36

Iz Vodica, s ljetovanja, javio se nogometaš Silvio Marić. Točnije, bivši nogometaš...
- O nogometu sada više ne razmišljam, i dalje uživam na odmoru. Je li doista gotovo s nogometom? Marić nije odgovorio iako je i to što je rekao bilo dovoljno jasno. Silviju se više ne igra. U Dinamu nisu iznenađeni.

- Žao nam je ako se odlučio na taj korak - kaže Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić.

- Marić još ima ugovor s Dinamom, željeli smo da ostane i ove sezone, ali Silvio je rekao da više nije sretan u nogometu i da nema motiva igrati. Marić je ljudska i igračka veličina koja je u našem klubu ostavila najdublji trag.

Silvijeva modra bajka počela je 1997., kada ga je promovirao Otto Barić. U toj sezoni Mara je svojim rambovskim stilom igre postao jedan od najtraženijih europskih igrača. Tada je, kao 22-godišnjak, ušao i u hrvatsku reprezentaciju.

Godinu poslije bio je još bolji. Njegova briljantna igra, u kooperaciji s Prosinečkim, uništila je Celtic i prvi put dovela Ligu prvaka u Maksimir.

Dinamo ga tada nije mogao zadržati, Ruud Gullit došao je po njega u Zagreb i za deset milijuna DEM odveo ga u Newcastle. Iz Engleske se najprije preselio u Porto, potom se 2001. vratio u Dinamo, a nakon dvije godine otišao je u Panathinaikos, s kojim je igrao u Ligi prvaka.

Majstor lopte boemskih navika vratio se u Dinamo i 2005. godine, ali cijelu sezonu nije se uspio nametnuti treneru Kužeu. Kada je shvatio da više nikad neće biti nekadašnji Super Silvio, odlučio se za - mirovinu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije