NOGOMET - HRVATSKI KUP

Osječanima prednost za Maksimir

21.03.2002.
u 00:00

OSIJEK - DINAMO 2:1 (1:1)

OSIJEK - U prvom polufinalnom susretu hrvatskog Kupa nogometaši Osijeka pobijedili su Dinamo s 2:1 i za dva tjedna će u Maksimir stići s minimalnom prednošću i maksimalnim nadama da mogu napraviti pravo čudo i plasirati se po drugi puta u samu završnicu. Dosad su se Dinamo i Osijek dvaput sastajali u polufinale kupa 1995. i 1997., a oba puta su Zagrepčani bili uspješniji.

Vrlo živhnu i žustru igru prekidale su česte pogreške u dodavanjima, jer očito je prevelik ulog i obostrana nervoza uzimala svoj danak. Vrlo rano, već u 12. minti domaći su poveli. Silvio Marić je pogriješio u predaji lopte oko sredine igrališta, pa je iskusni Beširević uhvatio na spavanju sva četiri obrambena igrača Dinama koji su stajali u liniji na 40-tak metara od vlastitih vrata. Dubinska dijagonala izbacila je brzog Mitua koji je istrčao sam pred Butinu i provukao mu loptu kroz noge u nebranjenu mrežu.

U 29. minuti Marić je srušen uz liniju igrališta, Mešanović je izveo slobodni udarac, a domaći libero Radics u padu je iznenađujuće zahvatio loptu rukom umjesto glavom. Najstrožu kaznu sigurno je realizirao Smoje za 1:1. Puno želje, ali i nekontroliranog natjecateljskog naboja rezultirali su sa čak pet žutih kartona Osijeka i Dinama do odmora.

U nastavku na Petrovićev ubačaj Zahora je šutirao glavom, a nedugo zatim je Mešanovićev volej završio u naručju domaćeg vratara Galinovića. Uzvratili su Grnja i Mutu, ali također bez odgovarajuće pratnje, koja bi ubacila loptu iz blizine u mrežu. Marić je u 66. minuti dobio i drugi žuti karton zbog namjernog igranja rukom, te su domaćini više od pola sata imali brojčanu prednost.

Njihov trener Blažević, pojačao je napad ubacivanjem Mijatovića, a sve skupa je rezultiralo vodećim pogotkom. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Dinama, prvo je najgore spašavao Butina, zatim netko u živome zidu plavih, a iz trećeg pokušaja je iz blizine Makedonac Božinovski loptu "zakucao" u mrežu za konačnih 2:1.

D. Kasać i I. Flak

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije