Dinamo

Povratkom Cufrea, Tonel bi prvi mogao ispasti iz momčadi

tonel
Sanjin Strukić/Pixsell
30.07.2011.
u 08:12

Domagoj Vida zna pogriješiti taktički, ali on to odmah ispravi svojom snagom i brzinom, tvrdi Jurčić.

Svaka utakmica, pa i tako i ona u Helsinkiju, pokaže dobre i loše strane, no treneru će uvijek pomoći da učvrsti svoja razmišljanja. Ili da ih promijeni. Krunoslav Jurčić nije tip koji će nakon jedne utakmice promijeniti mišljenje o igraču, još će manje mijenjati sustav igre. No, u Helsinkiju je dobio neka upozorenja i morat će se uskoro pozabaviti nekim promjenama u momčadi.

Iako je Kelava loše istrčao, pa je Dinamo primio pogodak, ni cijela zadnja linija nije reagirala dobro.

Leandro Cufré neće biti kandidat ni za današnju utakmicu.

- Nećemo riskirati, mislim da je bolje da odradi treninge koje je propustio zbog ozljede, pa će možda kandidirati za uzvratni susret s Helsinkijem.

Taj Jurčićev oprez govori da trener i te kako računa na iskusnog Argentinca, želi ga spremnog i gurnut će ga u vatru. Samo, pritom se otvara pitanje tko će ispasti. Jurčić hvali Ibañeza, pa Cufré neće na mjesto beka.

- Na pripremama smo uigravali Cufréa na mjestu lijevog stopera, odlično funkcionira s Ibanezom, pomaže mu i radi korekcije u igri. Tonel to manje radi, zato je uz Vrsaljka koji je jači od Ibaneza u igri jedan na jedan. Ibanez je puno napredovao taktički, nema zamjerki što je išao u driblinge, ja sam mu rekao da ide u dribling prije suradnje, kad je blizu suparničkih 16 metara - objasnio je Jurčić.

A hvalio je i Domagoja Vidu koji, istina je, igra sve bolje.

- Ima iznimne tjelesne predispozicije, kad i pogriješi taktički, riješi to snagom i brzinom. On je veliko pojačanje. A k tome sam i jako tolerantan jer znam kako je nakon godinu dana neigranja ući u ritam utakmica svaka tri dana - hvalio je Jurčić Vidu.

Po tome, iz momčadi će ispasti Tonel. Ne slučajno, Portugalac doista nije na razini na kojoj je bio prošle sezone kad je bio pravi dobitak.

Cijeli tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 31

Avatar Pak
Pak
09:48 30.07.2011.

Ako Tonel ode na klupu onda je Jurčić lud k\'o šlapa.

NH
N-Hudy
10:39 30.07.2011.

...kaže Jurčić: \" Ibanez je puno napredovao taktički, nema zamjerki što je išao u driblinge, ja sam mu rekao da ide u dribling prije suradnje, kad je blizu suparničkih 16 metara\". Trener naredi igraču da ide u dribling? OK, dribling je sastavni dio igre, kad tad se igrač nađe u situaciji da kad ne može dodati ili pucati, mora se riješiti driblingom protivničkog braniča.. Ali, da to bude naredba igraču, nisam to još čuo često od nekog trenera. Pa zato i je igra spora jer se nitko ne riješava lopte iz prve...Ponavljam, moraš nekad dribljati, ali mislim da sve momčadi s nekim razlogom znaju igrati zrende (sheve) na treningu, znači, igra riješavanja lopte sa što manje dodira! Čak i vrhunski igrači u svijetu (Gerrard, Xavi, Lampard, Iniesta, Messi, itd) se riješavaju lopte iz prve ako je moguće, a u dribling idu akonema drugog riješenja.

PE
Peroždero
09:26 30.07.2011.

A k tome sam i JAKO TOLERANTAN jer znam kako je nakon godinu dana neigranja ući u ritam utakmica svaka tri dana - hvalio je Jurčić Vidu........pa dobro kaj si glup j(k)určiću, koja jebena tolerancija, ako nije u formi na klupu s njim...wtf

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije