TENIS

Prpić mi je rekao da se Iva ne uklapa u timski duh

17.04.2002.
u 00:00

* Žao mi je što Iva neće igrati. Nisam je osigurao za Fed kup, kao se govorilo, već za turnir, ali sam razmišjao i o tom susretu i o tome da Iva bude na raspolaganju reprezentaciji, kaže Plenković

SPLIT - Dva događaja - jedna "presica". Tako je jučer izgledala konferencija za novinare koju su u Splitu održali predsjednik Hrvatskoga teniskog saveza Slaven Letica i direktor WTA turnira u Bolu Antun Plenković. Naime, reprezentacija će se 27. i 28. travnja u prvom kolu Svjetske skupine sučeliti s Češkom, a bolski turnir, nagradnog fonda 170 tisuća dolara, počet će dan kasnije.

- Imali smo problema, jer pravila ne dopuštaju da se susreti Fed kupa igraju u istome mjestu gdje i turniri, ali je zahvaljujući gospodinu Plenkoviću to riješeno. Susret s Čehinjama je važan, posebno zato što pobjednik tog dvoboja ide na SAD, najjaču svjetsku reprezentaciju. U slučaju naše pobjede i taj dvoboj bi se igrao u Bolu (21. i 22. srpnja, nap.a). To bi bio pravi spektakl, zamislite ekipu SAD-a s jednom od sestara Wiliams, Capriati i Seleš - kazao je Letica.

No, nije moglo biti zaobiđeno nepozivanje Ive Majoli, koju je izbornik Goran Prpić, premda će igrati na turniru u Bolu, preskočio.

- Čini mi se da se radi o problemu komunikacije. Razgovarao sam s Ivom, koja je kazala da bi igrala Fed kup, razgovarao sam i s Prpićem, koji je očekivao da će mu se Iva javiti, ali nisu se uspjeli čuti - objasnio je Letica i dodao:

- Nikada se izbornicima ne miješam u posao. Uostalom, oni i odgovaraju za rezultate. Volio bih da je Iva u ekipi, baš kao što sam želio da u Davisovu kupu u momčadi bude i Mario Ančić. No, izbornici se, bez obzira na to što ja mislio, nisu odlučili za njih. Prpić mi je u jednom razgovoru rekao da se Iva Majoli ne bi uklopila u timski duh reprezentacije koji je stvorio - zaključio je Letica.

A za sve je "kriv" Antun Plenković, koji je osigurao nastup Ive Majoli u Bolu.

- Žao mi je što Iva neće igrati, nisam je osigurao, kako se govorilo, za Fed kup, već za turnir, ali sam razmišljao i o tom susretu i o tome da Iva bude na raspolaganju reprezentaciji - kazao je Plenković.

Inače, turnir u Bolu doživljava već dvanaestu godinu i osmo izdanje, i kako kaže Plenković, već tri godine proglašavan je za najbolji turnir u svojoj kategoriji.

- Više-manje sve je poznato. Ana Kurnjikova je sve dalje, Mary Pierce mi se zahvalila, ali vjerujte, doći će jedna prava igračica - rekao je Antun Plenković.

Od naših igračica "unutra" su Iva Majoli i Silvija Talaja, Jelena Kostanić je prva "ispod crte" i sigurno će upasti u turnir, a ne bude li joj za to trebala pozivnica, bit će uručena jednoj od Fed kup reprezentativki, Mateji Mezak ili Karolini Šprem. Prva nositeljica turnira bit će Francuskinja Sandrine Testud.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije