NOGOMET - DINAMO

Samo se Butina nije bojao reći

10.11.2001.
u 00:00

* Po onome što sam dosad pokazao, nisam igrač za Dinamo - iskren je Boris Leutar

ZAGREB - Izjava Dinamova kapetana Tomislava Butine nakon poraza od Varteksa "tko sve igra u Dinamu, rezultat je i realan" izazvala je u Maksimiru pravu buru. Na noge su ustali i predsjednik Mirko Barišić, trener Ilija Lončarević, sportski direktor Marijan Vlak, direktor Velimir Zajec... Imala povoda ili ne, ta je izjava, kao i ostale optužbe koje stižu sa svih strana, izazvala konsternaciju i u Dinamovoj svlačionici, koliko se god to pokušava prikriti.

- Butina se malo izletio, nije smio u javnost iznositi takve stvari - misli jedan od iskusnijih, Renato Pilipović.

Znači, takvih stvari doista ima, Butina nije lagao?

- Tu je uprava da odredi tko jest a tko nije za Dinamo, nije moj posao da se u to miješam - dodao je Pilipović, a većina suigrača složit će se s njim.

Ne smijemo se međusobno pljuvati

Zanimljivo je, nitko nije rekao - Butina nije u pravu.

- Moje mišljenje? Neću o tome govoriti, moglo bi se krivo protumačiti - kaže Tomislav Gondžić.

- Imam o svakom igraču svoje mišljenje, zadržat ću ga za sebe. Ali, nitko ne bi bio u Dinamu da bar nešto ne vrijedi - smatra Kristijan Polovanec.

Tek je Boris Leutar bio potpuno iskren.

- Po onome što sam dosad pokazao, nisam igrač za Dinamo. Ali, mogu bolje... - priznaje Leutar.

Boštjan Cesar tek je dao naslutiti da nešto doista nije u redu.

- Što god bilo, ne smijemo pljuvati jedni po drugima, a o selekciji nisam mjerodavan govoriti. To je stvar uprave i stručnog stožera.

- Ne bih ulazio u bilo kakve analize, uostalom, kritike su bile pozitivne dok smo pobjeđivali. Kriza je tu, ali već u utakmici s Marsonijom vratit ćemo se na pobjednički put - optimizam nije napustio Jerka Leku.

A kakvo je, nakon svega, ozračje u svlačionici?

- Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali sve nam te priče stvaraju pritisak - ponovo je otvoren Leutar.

- Ozračje u momčadi mnogo je bolje no što bi se moglo očekivati, nema sukoba - uvjerava Drpić, dok je Leko malo "suzio" njegove riječ.

- Dobro je, između nas mladih odnosi su u redu.

- Znači, ne "štima" s ovim starijima?

- Ne, nitko nije tako rekao, ali da nešto ne valja više nije tajna.

- Pa što, pljuvali su me čim sam došao u Dinamo, već sam navikao na to. Uostalom, novine i ne čitam u zadnje vrijeme i ne želim razmišljati o tim stvarima - ogradio se Miroslav Dujmović.

Drpić: Sva utakmica - druga pozicija

A gdje su razlozi krize? I na to pitanje teško je pronaći odgovor podno juga.

- Može bolje, uvijek može bolje - traži, također bez odgovora, izlaz iz krize Polovanec.

Drpić lošije igre opravdava stalnim mijenjanjem mjesta.

- Ne mogu više dati kad u svakom susretu igram na drugoj poziciji. Naravno, trener određuje tko gdje igra, ali kad bih se ustalio na jednome mjestu bio bih mnogo bolji.

- Moja igra? Ne znam, o tome je već pisano i ne želim više pričati - zatvoren je ostao i Gondžić, kao i Abramović, koji je na to pitanje odbio odgovoriti. Pilipović dva i pol mjeseca igra ozlijeđen, Jurić uopće ne razmišlja o tome. Svi znaju da je stigla kriza i nude isti "uzrok".

- Došlo je sada takvo raztdoblje, napustila nas je sreća, bit će bolje - gotovo kao snimljeni na kasetu nizali su se odgovori, ali zašto? Ne, na to nitko nije mogao odgovoriti.

Iako je jučer iz svlačionice stizao gromoglasan smijeh, očito je da ni među igračima situacija nije bajkovita. Čak se čini da se bolje slažu s navijačima, nego međusobno.

- Dečki su strpljivi, vidjeli ste kako su nas bodrili u Varaždinu. Nitko nam ne prijeti, svi su uz nas - smirujuće govori Pilipović, s momcima s tribina problema nema ni Leko.

- Ne izlazim mnogo, ali dosad nisam imao neugodnih iskustava. Svi vjeruju da će biti bolje, mora - opisuje susrete s navijačima Jerko Leko.

Svaka čast navijačima, ali pitanje je koliko je njihova vjera opravdana. Iako će svi igrači ponuditi riječi utjehe i najaviti izlazak iz krize, više zbunjuje onaj nedefinirani odgovor na pitanje kako? "Mora jednom proći" ili "zaigrat ćemo bolje" više ne drži vodu, čini se da i igrači sve manje vjeruje u sebe i u one s kojima dijele svlačionicu.

T. Ničota

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije