POSLIJE DERBIJA

Širić je sudio superiorno

09.04.2002.
u 00:00

* U Poljudu su napravili kalkulaciju: poraz Zagreba u Kostreni, "nule" s Dinamom i u Čakovcu. Uz sve Hajdukove pobjede, evo naslova prvaka

SPLIT - Otrovne strelice odapete iz Dinama prema osječkom sucu Željku Širiću nisu previše uznemirile hajdukovce. Trener Slaven Bilić, nakon najveće pobjede u kratkoj trenerskoj karijeri, pojavio se pred novinarima. Malo nateknuta lica, kasno je legao, jer su igrači, na poziv Igora Štimca i Aljoše Asanovića, pobjedu proslavili u restauraciji "Boban".

- Nisam gledao cijelu snimku utakmice da bih u potpunosti mogao komentirati suđenje Širića, ali čini mi se da ništa nije bilo sporno. Sudio je superiorno. Uostalom, da je htio pomoći Hajduku mogao je mirne duše svirnuti signalizirano zaleđe kod gola Dinama. Ne, Širić je tada reagirao sudački, kako treba. Bez obzira što nije bila nama u korist, pozdravljam njegovu odluku i sudački nagon - kazao je Slaven Bilić.

Tako je to u životu. Tko gubi ima pravo da se ljuti. A Dinamu se to ove sezone dva puta dogodilo protiv Hajduka. Mogu sada Zajec i Mamić govoriti što god hoće, papir sve trpi, ali Bilićeve riječi i Širićevo puštanje akcije kod vodstva Dinama čvrsto stoje i demantiraju ih. Barem se tako čini iz splitskog kuta, zagrebački sigurno ima neko drugo viđenje.

U Splitu su nakon pobjede Hajduka u derbiju nabujale šampionske ambicije. Šest bodova Zagrebove prednosti (Zagreb zbog boljeg omjera u međusobnim susretima mora izgubiti sedam bodova) više se ne doima tako strašnom. Poljud je napravio kalkulaciju, poraz Zagreba u Kostreni, "nule" s Dinamom i u Čakovcu. Uz sve Hajdukove pobjede, evo naslova. Malo smiješna kalkulacija, no nije nemoguća. Možda bi u Poljudu mogli priupitati što o tome misle u Kranjčevićevoj.

- Nemamo se pravo opuštati dok sve nije gotovo, mi smo Hajduk. Da mi imamo šest bodova prednosti, rugali bismo se s drugima. Nadu nam daje vjera u naše pobjede i gužva na začelju. Zagreb je favorit, ali morat će igrati jako dobro da bi postao prvak - smatra Bilić.

Bez obzira na to hoće li Hajduk postati prvak ili ne, sada je sasvim jasno, Poljud traži trenera za novu sezonu. Bilić je prije odgovora dobro promislio.

- Ništa se u mojoj glavi nakon ove pobjede nije promijenilo. Došao sam pomoći Hajduku, s guštom ću nastaviti raditi, to mi je sve, ali trener nakon završetka prvenstva neću biti. I da me zove Real Madrid, ne bih išao, ne bih ostao i da idemo izravno u Ligu prvaka - otvorio je Bilić natječaj za Hajdukova trenera.

Zaključio je razgocor pohvalom svojim igračima.

- Pobijedili smo zahvaljujući kolektivnoj igri. U poluvremenu, kada smo gubili, vidio sam da su igrači smireni, odlučni. Nastavak je pokazao da smo muškarci, da imamo muda.

O. Maršić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije