ALPSKO SKIJANJE

Srebrni slalom Ane Jelušić

08.03.2003.
u 00:00

Nika Fleiss je nakon trećeg rezultata u prvoj vožnji, u drugoj izletjela sa staze

MONT GENEVRE - Slijed je nastavljen. Ana Jelušić, šesnaestogodišnja Riječanka, najprije je osvojila Topolino, a s 15 godina pojavila se na OI u Salt Lake Cityju, da bi ove sezone doskijala i do prvih bodova u Svjetskom kupu. Na kraju, sve je zaključila srebrnom medaljom u slalomu juniorskog SP-a u Francuskoj! Iako, slalom nije njezina najbolja disciplina...

Bio je to Anin veliki dan. Najprije je prvu utrku zaključila nedokučivom vožnjom za sve konkurentice, uključujući i drugu našu predstavnicu Niku Fleiss, koja je u prvoj vožnji bila treća. Na kraju je ispred sebe pustila tek Austrijanku Michaelu Kirchgasser i srebrom sa SP-a još jednom naznačila svoju veliku nadarenost.

- Nisam do kraja zadovoljan, ali Ana je napravila sve što je mogla. Odlično je vozila u prvoj vožnji, na stazi koju je postavio Slaviša Weiner, no u drugoj vožnji načinila je nekoliko pogrešaka. Na kraju je srebrna i sretan sam. Ana je i u tom društvu najmlađa - kazao je Anin trener Zoran Sobol.

Nažalost, prva vožnja nudila je nadu da bi to mogao biti veliki hrvatski dan na SP-u. Nika Fleiss došla je u Francusku po slalomsko zlato, koje bi joj donijelo i nastup na završnici Svjetskog kupa u Lillehammeru, na kraju je platila cijenu.

- Došli smo ovdje po zlato. Nakon što je prvu vožnju zaključila na trećemu mjestu, Nika je krenula na sve ili ništa. U jednom trenutku ostala je previše nagnuta i to ju je izbacilo iz putanje, pa je, nažalost, morala odustati - kazao je Nikin trener Slaviša Weiner.

Nika, po trenerovim riječima, nije očajavala, što je i logično zna li se da je boreći se s virozom samo dan uoči utrke primila posljednju dozu infuzije.

- Šteta za Niku, nakon prve vožnje ponadali smo se da ćemo imati dvije skijašice na postolju - dodao je Zoran Sobol.

Možda jednog dana i sva tri mjesta na postolju budu - hrvatska. Janica, Nika, Ana...

- Taj dan će sigurno doći - optimistično je zvučao Sobol.

Danas će obje naše slijašice voziti veleslalom. Ako je ostalo dovoljno snage, mogli bismo se ponovo veseliti.

- Ne treba očekivati čuda, no vjerujem da je to Anin posljednji nastup na juniorskom SP-u. U sljedećim sezonama više ćemo se baviti Svjetskim kupom. Iako Ana po godištu može još dugo biti među juniorkama. Uhvatimo li vremena, vratit ćemo se - zaključio je Zoran Sobol.

Ako je Ana ciljala postolje u veleslalomu, a dohvatila ga je slalomu, možda se ista stvar dogodi i s Nikom Fleiss danas.

U Serre Chevalieru u petak su nastupili i naši juniori. U veleslalomu najbolji je bio Natko Zrnčić Dim, završivši utrku na 27. mjestu. U prvoj vožnji izletio je Ivan Ratkić, a Dalibor Šamšal zbog bolesti nije nastupio. Juniori u subotu, posljednjeg dana natjecanja, na programu imaju nastup u slalomu.

Slalom, juniorke: 1. Kirchgasser (Aut) 1:38.53, 2. JELU (HRV) +0.29, 3. Stiegler (SAD) +0.84...

Veleslalom, juniori: 1. Albrecht (Švi) i Scheiber (Aut) 2:02.72, 3. Schšrghoffer (Aut) +0.02... 27. ZRNČIĆ DIM (HRV) +3.39.

Tvrtko Puljić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije