Ivan Ljubičić dolazi po pehar u 12. pokušaju

U Umagu sam prošao sve osim trijumfa

ljubicic
AFP
15.07.2011.
u 17:24

Unatoč oštroj konkurenciji niza sjajnih tenisača, specijalista za zemljanu podlogu, najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić najavio je da ga na 22. ATP Studena Croatia Openu zanima samo pobjeda

– Već dvanaesti put dolazim u Umag, prošao sam sve nedaće i dobre igre, tako da mi ostaje samo taj finalni meč i eventualna pobjeda – rekao je Ljubičić.

Umag je po atmosferi i doživljaju jedan od najljepših ATP turnira, posebno zbog večernjih susreta.

– Svi rado dolaze u Umag, a tko jednom dođe, uvijek se vrati – potvrđuje Ljubičić.

Među favorite u Umagu uvrštava specijaliste za zemljanu podlogu Robreda, Ferrera, Chelu i Fogninija, ali ne zaboravlja ni Dolgopolova, kao ni Seppija i prošlogodišnjeg finalista Staracea.

Naravno, tu su i sva tri najbolja hrvatska igrača, uz Ljubičića još i Marin Čilić i Ivan Dodig, a možda i Antonio Veić uz pozivnicu.

– Nadamo se da će jedan Hrvat napokon nakon dugo vremena u Umagu otići do kraja – ističe Ljubičić.

Od prošloga tjedna ponovno najbolje rangirani hrvatski tenisač, Ljubičić u sljedeća dva-tri mjeseca nema bodova za obranu. Stoga vjeruje da bi se sa sadašnjeg 31. mjesta mogao probiti među prvih dvadeset. Promjenu na vrhu svjetskog tenisa Ljubičić smatra sasvim zasluženom, jer, kako kaže, nema sumnje da je Novak Đoković trenutačno najbolji igrač svijeta.

Zanimljivo je, dodaje, da Federeru nikako ne odgovara Nadal, a Nadalu nikako ne odgovara Đoković, dok Đoković ne voli igrati s Federerom, tako da je sada stvoren čarobni teniski trokut.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije