ALPSKO SKIJANJE

Unatoč lošem vremenu - Hrvati odlični!

07.12.2001.
u 00:00

* Ivica je i bio favorit utrke, jak bočni vjetar nije ga omeo na putu do pobjede. Nika Fleiss za protivnice je imala najbolje austrijske slalomašice, no Egger i Köllerer ostale su iza nje!

Dobre vijesti stigle su iz talijanskih Dolomita, kao i iz austrijskog Hochgurgla. Ivica Kostelić pobijedio je na FIS veleslalomu, uz najbolje vrijeme prve i druge vožnje. Nije ga omeo ni jak vjetar koji je, kako nam je javio glasnogovornik Hrvatskoga skijaškog saveza Ozren Müller, jako zapuhao baš kad je Ivica bio na stazi.

Nika Fleiss nije pobijedila, ali je bila jako dobra u slalomu u austrijskom Hochgurglu. Nakon sedmog mjesta dan prije, u ne toliko jakoj konkurenciji naša je skijašica jučer doskijala do četvrtog mjesta. I to u društvu najboljih Austrijanki, pa je tako iza sebe ostavila imena poput Karin Köllerer i Sabine Egger.

- Ovo je već puno bolje, što sam i očekivao, jer Niki uvijek treba malo da se zalaufa, koji dan. Nika nije tim rezultatom popravila slalomske FIS bodove, jer je prvoplasirana Korina Raich imala preveliku prednost, pa je time dodatak na osvojene bodove velik za ostale skijašice. Mislim da je to bilo oko 24... - javio nam je iz Alleghea Nikin trener Slaviša Weiner.

Ana Jelušić nije nastupila jer zbog lošeg vremena s visokim startnim brojem vjerojatno ne bi imala izgleda za dobar rezultat.

Budući da Nika već ima 22 FIS boda, ovaj plasman nije donio pomak, ali je dobra najava nedjeljnog slaloma za Svjetski kup u Sestrieresu. Takvom se vožnjom ulazi među 30 najboljih!

Rezultati, veleslalom skijaša u Allegheu:

1. KOSTELIĆ (Hrvatska) 2:01.74, 2. Kornberger (Austrija) 2:02.57, 3. Draggaber (Austrija) 2:03.16

Slalom skijašica u Hochgurglu: 1. Raich (Austrija) 1:26.41, 2. Riegler (Novi Zeland) 1:28.19, 3. Sponring (Austrija) 1:28.67, 4. FLEISS (Hrvatska) 1:28.77, 5. Köllerer (Austrija) 1:28.77, 6. Egger (Austrija) 1:29.55

D. Figenwald

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije