PREPUCAVANJA

Uoči derbija raspravlja se baš o svemu samo ne o - nogometnoj igri

Dinamo, Hajduk
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
29.11.2013.
u 10:45

I što god tko mislio o našem nogometu i njegovoj kvaliteti, morao bi u ovom susretu naći nešto privlačno, nešto što će ga dovesti na tu utakmicu.

Maksimir, nedjelja u 15 sati - tada će se zakotrljati lopta u derbiju Dinama i Hajduka. I što god tko mislio o našem nogometu i njegovoj kvaliteti, morao bi u ovom susretu naći nešto privlačno, nešto što će ga dovesti na tu utakmicu.

Dugo nije bilo neizvjesno

Uzgred rečeno, prvenstvo već dugo nije bilo tako neizvjesno, Hajduk je pobijedio plave u Poljudu s 2:0, ostane li i sad neporažen, neizvjesnost će se prenijeti i na proljeće, u Splitu će biti euforija. Pobijedi li pak Dinamo, mogao bi napraviti ozbiljniju razliku, podignuo bi atmosferu uoči četvrtfinala kupa u kojemu ova dva suparika igraju u srijedu u Zagebu. Dakle, argumenata za praćenje ove utakmice ima pregršt. A proteklih dana sa svih se strana bavilo svime osim nogometom.

Iz Hajduka nemaju suradnju s Torcidom koja neće poslati popis navijača, što traži zakon. BBB im kupuju ulaznice. U Dinamu pak objašnjavaju sustav vaučera, s pravom tvrde da nisu oni donjeli te propise.

Pa se bavimo uzvicima Josipa Šimunića i onda Torcide. Sve se napravilo da nogomet ne bude u prvom planu. Sve to podsjeća na našu hrvatsku svakodnevicu - bavimo se ustašama i partizanima, brojimo krvna zrnca, vrstama brakova zbog kojih se (ne)želi mijenjati Ustav RH. A nitko se ne bavi rješavanjem krize u državi.

Tako je i u nogometu, tako je i pred ovaj derbi. Sve je bilo zanimljivije od toga tko će igrati u derbiju, hoće li Hajduk napasti, hoće li Zoran Mamić s Krznarom i Cvitanovićem položiti ovaj teški ispit.

Neće ni Mamić o igri

Bilo bi lijepo kad bi se okrenuli nogometu, derbiju. No, teško je povjerovati da će se to dogoditi. Predsjednik Hajduka Marin Brbić već se očitovao kroz razne medije ovih dana o svemu i svačemo, osudio vaučere, pa tako i ‘oprao’ državu koja je te propise donijela. danas će se oglasiti i Zdravko Mamić, prvi čovjek Dinama. Ne vjerujemo da će pričati o nogometu, prije će se i on osvrnuti na aktualna događanja oko nogometa, a sam nogomet ostaviti po strani.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar mohito
mohito
16:46 29.11.2013.

najvecu odgovornost za to imaju upravo novinari - da bi prodali svoje novine niti ne pisu ni o cemu drugom nego samo o negativnostima (kad je dinamo u pitanju) ili huskaju hajdukovce…cemu se cudit kad se u hrvatskoj jos jedino moze prodavat negativa….mislim da ce na kraju i taj tzv "derbi" zavrsin nekakvim neredima, najvjerojatnije nekakvom makljazom sa policijom, jer bbb su vec dugo samo podruznica torcide i vec odavno nemaju veze s dinamom - naravno da svojima kupuju karte, vjerojatno ce i zajednicki udarit po specijalcima …nece tu bit puno nogometa na zalost...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije