SEVILLA-DINAMO

VIDEO Svi golovi sa Sanchez Pizjuana: Veliko izjednačenje i kobni 'blackout' od dvije minute

Europa League - Play Off First Leg - Sevilla v Dinamo Zagreb
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS
1/7
Autori: Eva Grgić, Hina
18.02.2022.
u 09:38

Hrvatski prvak svoju je priliku dočekao u 28. minuti, no Arijan Ademi je pucao preko gola. Međutim, u 42. minuti  Petković je gurnuo loptu na desno krilo, Ristovski je ubacio, Diego Carlos je ostao kratak u skoku, a Oršić primio loptu prsima, te sjajno pogodio za 1:1

U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 3:1.

Sevilla je povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola. Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2:1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3:1.

Video golova pogledajte OVDJE.

Dinamo je hrabro krenuo u susret. U petoj minuti su povukli brzu kontru, no Petković nije najbolje reagirao. Četiri minute kasnije Oršić je sjajno opalio s više od 20 metara, no Bono je obranio vršcima prstiju i odbio loptu u korner.

Nažalost, tri minute kasnije domaćin je poveo iz kaznenog udarca kojeg je mirno realizirao Ivan Rakitić.

Hrvatski prvak svoju je priliku dočekao u 28. minuti, no Arijan Ademi je pucao preko gola. Međutim, u 42. minuti  Petković je gurnuo loptu na desno krilo, Ristovski je ubacio, Diego Carlos je ostao kratak u skoku, a Oršić primio loptu prsima, te sjajno pogodio za 1:1.

Nažalost, Sevilla je munjevito odgovorila s dva brza gola. Nakon kornera u 44. minuti lopta se odbila do Rakitića koji je uputio centaršut u kazneni prostor, lopta se odbila do Ocamposa koji je iz voleja prevario Livakovića za 2:1. Lopta je na putu do gola pogodila Petkovića i prevarila vratara. Samo dvije minute kasnije već je bilo 3:1 nakon brze kontre domaćina. Gomez je uposlio Martiala, a francuski napadač je pucao i pogodio.

Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.

Soccer Football - Europa League - Play Off First Leg - Sevilla v Dinamo Zagreb - Ramon Sanchez Pizjuan, Seville, Spain - February 17, 2022 Sevilla's Ivan Rakitic in action with Dinamo Zagreb's Kevin Theophile-Catherine REUTERS/Marcelo Del Pozo Photo: Marcelo del Pozo/REUTERS
Foto: Marcelo del Pozo/REUTERS

SEVILLA - DINAMO 3-1

 SEVILLA. Stadion Ramon Sanchez Pizjuan; Sudac: Marco Guida (Italija) Strijelci: 1-0 Rakitić (13-11m), 1-1 Oršić (42), 2-1 Ocampos (44), 3-1 Martial (45+1) Žuti kartoni: Acuña/ Livaković, Petković, Ristovski Crveni kartoni: -

SEVILLA: Bono - Koundé, Diego Carlos, Rekik (od 50. Gudelj), Acuña- Gomez, Fernando (od 61. Torres), Rakitić - Ocampos (od 85. Navas), Martial (od 61. En-Nesyri), Munir (od 61. Delaney)

DINAMO: Livaković - Theophile-Catherine (od 46. Lauritsen), Šutalo, Franjić - Ristovski (od 78. Moharrami), Ademi, Gojak, Bočkaj (od 70. Štefulj) - Jurić (od 57. Emreli), Petković (od 76. Špikić), Oršić


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije