UKRAJINA On neće početi utakmicu u Zagrebu, ali jedini je koji može pobjeći obrani i dati gol, kaže Bilićev snimatelj

Vučević: Ševa je još uvijek moćan

01.06.2009.
u 11:53

Hrvatsku reprezentaciju sljedeće subote čeka još jedan bunker. Jači i čvršći od kazahstanskog ili andorskog, kojima smo u Zagrebu zabili sedam komada, jači i čvršći i od onoga na koji smo jurišali u Harkivu. Tada su Ukrajinci još i imali neke napadačke pretenzije, dok će u Zagrebu, kao i u Londonu, igrati s deset igrača iza lopte. Mihajličenko je ziheraš i on od svoje filozofije neće odustati.

Sastav Ukrajinaca za Maksimir


U odnosu na utakmicu s Wembleyja, Ukrajincima će u Zagrebu nedostajati Taras Mihalik iz kijevskog Dinama. A u protekle četiri kvalifikacijske utakmice u prvih jedanaest svaki put su bili: vratar Pjatov, Jarmaš, Ševčuk i Timošuk. Andrij Ševčenko počeo je utakmice s Hrvatskom u Harkivu i Kazahstanom.

Ogi sa 46 utakmica
Za njega bi bod u Zagrebu bio najveći rezultat na klupi Ukrajine, taj bod rasplamsao bi mu nadu u dodatne kvalifikacije i barem do jeseni kupio bi povjerenje predsjednika Surkisa. A na jesen, u utrci s Hrvatima, računa na pomoć saveznika Bjelorusa.

Ono što bi Hrvatima moglo ići na ruku, to je umor igrača kijevskog Dinama i Šahtara, koji čine više od pola selekcije. Iza ova dva kluba su čak 53 utakmice ove sezone, iako rekorder u redovima Kijevljana nije Ukrajinac, nego Hrvat - Ognjen Vukojević s čak 46 utakmica u sezoni. No, rijetko koji reprezentativac nastupio je u manje od 40 utakmica.

Ipak, Bilićev snimatelj Ukrajinaca Goran Vučević tvrdi kako se u umor Ukrajinaca ne bismo trebali previše uzdati.

Danas prvi trening u Kijevu


Ukrajinski nogometni reprezentativci okupit će se danas (ponedjeljak) i odraditi prvi trening u bazi kijevskoga Dinama, Konči Zaspi. Prvo otvoreno vježbanje, te druženje reprezentativaca i izbornika Oleksija Mihajličenka s novinarima planirano je u utorak. Ukrajinsko prvenstvo završeno je sredinom ovoga tjedna, a do jučer su u pogonu bili samo još igrači Šahtara iz Donjecka i Vorskle Poltave, koji su igrali finale kupa, te Andrij Ševčenko u Milanu. Najdulji odmor, dva tjedna, imao je napadač berlinske Herthe, suigrač našega Šimunića, Andrej Vornjin.

- Bolja bi bilo reći kako igrači Šahtara i Dinama igraju bolje za klubove nego za reprezentaciju. A svježina ne bi trebala biti upitna, jer je utakmica u Zagrebu za njih vrhunac sezone - kaže Vučević.

Ne primiti pogodak
Očekujete njihov bunker kao u Londonu?

- Ne mislim da će se njihova igra bitno razlikovati. Mihajličenko je takav trener, jedini cilj u ovakvoj utakmici je ne primiti gol. Ali to ne znači da neće biti opasni.

Ševčenkova statistika u Milanu nije impresivna. Do jučer samo dva gola u sezoni, samo dva puta počeo je utakmicu...

- Ma upravo se njega najviše plašim! On ni u Zagrebu vjerojatno neće početi utakmicu, ali kada uđe, vrlo je opasan. Još uvijek je moćan i može pobjeći obrani. Englezi su ga dobro upoznali - zaključio je Vučević, označivši Oleksandra Alijeva iz kijevskog Dinama drugim najopasnijim ukrajinskim igračem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije