NOGOMET - 1. HNL

Vulića ne zanima dojam

06.08.2003.
u 00:00

Prošle sezone igrali smo najatraktivniji nogomet pa nismo bili prvaci - kaže hajdukov trener

SPLIT - Dok Dinamo atraktivnom igrom gazi protivnike i dok se anonimni Brazilac Da Silva nakon dvjestotinjak minuta igre kuje u svjetske zvijezde, Hajduk ne zaostaje za najvećim suparnikom. U dva je kola Vulićeva momčad ostvarila maksimalan učinak. A Zagreb i posebno Kamen u Velikoj nisu bili protivnici za podcjenjivanje.

- Kamen je odlična, iskusna momčad i malo će se tko tamo osladiti bodovima. Zadovoljan sam igrom, ostvarili smo svoj cilj, držali smo se dogovorenog rasporeda sve do posljednjih desetak minuta, kada se uvukla nepotrebna panika. Zato sam onako vikao s klupe, morao sam ih trgnuti - kaže Vulić.

Dojam je da Hajduk ne igra briljantno, dosta to sliči na mučenje. No, današnji Hajduk, u to smo se uvjerili na pripremama, nema igrački kadar koji će plijeniti atraktivnošću. Više nas podsjeća na bundesligašku momčad koja radi svih devedeset minuta.

U odnosu na prošlu sezonu Vulić na raspolaganju nema Rapaića i Srnu, koji su imali potez, koji su mogli nanizati nekoliko igrača. Od takvog tipa igrača tu je Carević, koji se još traži, Računica sa svojim zadnjim pasom, te Turković, čije znanje dolazi do izražaja kada primi loptu ispred protivničkog vratara.

- Ne želim se zamarati ocjenama igre. Ako netko hoće, u svakoj pobjedi pronaći će sto loših stvari. Lani smo igrali najatraktivniji nogomet pa nismo bili prvaci. Zanima me samo rezultat. A u Velikoj smo ga ostvarili - objašnjava Vulić.

Vremena za analize i nema baš previše. Već u petak u Poljud stiže zaprešićki Inker, u nedjelju Hajduk putuje u Finsku na prvi dvoboj pretkola kupa Uefe protiv Hake.

- O Fincima ću razmišljati nakon petka. Inker je u ova dva kola pokazao da je sasvim dobra momčad, koju nikako ne smijemo podcijeniti. Istina, papirnati smo favoriti, ali to trebamo dokazati na travnjaku - zaključio je Vulić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije