Analiza

Kakav je bio Milanovićev govor: 'Nije imao glavnu poruku'

Robert Kišerlovski
Goran Kovačević
24.09.2013.
u 18:54

S komunikologinjom profesoricom Smiljanom Leinert Novosel razgovarali smo o govoru, držanju, neverbalnoj komunikaciji, porukama koje je poslao premijer Zoran Milanović u Saboru

S komunikologinjom profesoricom Smiljanom Leinert Novosel razgovarali smo o govoru, držanju, neverbalnoj komunikaciji, porukama koje je poslao premijer Zoran Milanović podnoseći u Saboru izvješće o stanju nacije. Zaključak je kako je govor sadržajno dobar, ali bez potrebne empatije...

Govor tijela

Neverbalna komunikacija premijera Milanovića za vrijeme govora bila je korektna, ali i oskudna. Lagano je lijevu ruku držao zatvorenom, što označava štit prema publici. Nedostajalo je empatije prema publici kojoj se obraća, ali i ljubaznog izraza lica na kraju govora.

Držanje

Opći dojam Milanovićeva govora i držanja jest taj da je on bio korektan, profesionalan, ali pomalo rutinski. U njegovu držanju nedostajalo je osjećaja za trenutak u kojem drži govor, odnosno za činjenicu da mnogi ljudi žive u zaista teškim financijskim uvjetima.

Poruke

Problem Milanovićeva govora koji je sadržajno bio dobar, koji je imao dobru strukturu i u kojem nije bilo ponavljana, jest taj što nije imao finale, odnosno glavnu poruku.

– Na kraju govora nisam shvatila je li gotov ili nije – rekla je prof. Leinert Novosel.

Glas

Premijerov glas bio je sasvim u redu. U tehničkom smislu govor je odradio rutinski. Zamjerka njegovu čitanju brojki, tj. gospodarskih pokazatelja, jest u tome što te brojke nisu prikazane projektorom. Slušatelju ih je nemoguće popamtiti.

Odjeća

Tamno odijelo s tamnoplavom kravatom rutinski je odabir predsjednika Vlade Zorana Milanovića za obraćanje u Saboru.

Prof. Smiljana Leinert Novosel kaže da je odijelo formalno i da se iz njegove odjeće ne može ništa dodatno iščitati.

>> Milanović o 'lex Perković': Ne štitimo zločince i kriminalce!

>> Milanović: Ako sam išta zamjerao bivšoj vlasti, to je nečinjenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije