KANDIDAT U SDP-u sve skloniji da za šefa države istaknu profesora prava

SDP: Josipovića za kriznog šefa države

07.12.2008.
u 20:54

Izbori za predsjednika države održat će se za godinu dana, političke stranke još ne izlaze s konačnim kandidatima, no u najvećoj oporbenoj stranci stvari se vezano uz nasljednika Stjepana Mesića kristaliziraju.

Pet kandidata
U vrhu SDP-a razmišljaju o petero potencijalnih kandidata – Zlatku Komadini, Željki Antunović, Nevenu Mimici, Zoranu Milanoviću i o doktoru i profesoru prava Ivi Josipoviću.

Upravo Josipović, kažu u vrhu SDP-a, sada je najizgledniji kandidat. – On je nevjerojatan tip, idealan je za SDP, završio je dva fakulteta, pravo i Muzičku akademiju, profesor je, stručnjak za međunarodne kaznene sudove, predavač, ali i – skladatelj, komponira suvremenu glazbu, stalno nešto radi, a kada dođe kući, svira klavir i još neke instrumente – oduševljava se jedan od ljudi bliskih vrhu SDP-a.

Objašnjava koja je logika ramišljanja vrha stranke. Josipović jest u Klubu zastupnika SDP-a u Saboru, no nije obavljao stranačke funkcije, što mu daje širinu za predstavljanje svih hrvatskih građana. Važno je razmisliti o tome kakva osoba treba Hrvatskoj za godinu dana.

– Bit će to vrijeme najveće ekonomske krize, stanje bi moglo biti loše, a u političkom smislu i kaotično. Za društvo će tada biti važno da ima staloženog predsjednika koji se vodi logikom razuma, a ne da potpiruje emotivnim istupima.

Sklon mu i Milanović
Čini se da mu je sklon i šef stranke Zoran Milanović. 51-godišnji Josipović predstavlja novu generaciju koja politici ne prilazi sa strastvenošću što je ljudima već odbojno. I cijepljen je od taštine, kažu u SDP-u.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije