Siniša Hajdaš Dončić novi zagorski župan

18.05.2009.
u 01:50

KRAPINA – Siniša Hajdaš Dončić novi je župan Krapinsko-zagorske županije. Sinoć u 23.30 sati na pobjedi mu je čestitao jedini protukandidat za mjesto župana hadezeovac Milivoj Škvorc. Razlika je sinoć u ponoć bila oko 7000 glasova.

I lista SDP-a, HNS-a, ZDS-a, HSU-a osvaja malu većinu u Skupštini Krapinsko-zagorske županije. Novi župan Siniša Hajdaš Dončić rekao je da je iza njega stajao cijeli tim i da će pozornost kao budući župan posvetiti gospodarskom oporavku Krapinsko-zagorske županije. Hajdašev protukandidat hadezeovac Milivoj Škvorc rekao je kako je izbore odlučio Zabok i njegova okolica koji su dali veliku podršku SDP-u i njihovoj listi.

I dok je na županijskoj razini slavio HDZ, u Krapini HDZ-ov kandidat Josip Horvat sa 51,71 posto glasova pobijedio je zajedničkog kandidata HNS-a i SDP-a saborskog zastupnika Željka Vincelja, koji je dobio 48,29 posto glasova. Što se tiče gradova i općina, SDP-ov kandidat Ivan Hanžek nadmoćno je pobijedio u prvom krugu u Zaboku, koalicija SDP-a, HNS-a, ZDS-a i HSU-a pobijedila je i u Sv. Križu Začretju, Kumrovcu, Klanjcu, Mariji Bistrici, Đurmancu, Oroslavju i Radoboju, dok je HDZ dobio većinu u Desiniću, Zlataru, Pregradi. Drugi krug izbora bit će u V. Trgovišću, Bedekovčini, Petrovskom, D. Jesenju i Donjoj Stubici. (Ml. M.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije