EMOTIVAN OPROŠTAJ

Stotine mladih oprostilo se od popularnog TikTok svećenika s Jaruna: Don Tomo seli u Rim na studij

Foto: instagram
1/3
04.09.2024.
u 17:21

Don Tomislav odlazi na daljnji studij u Rim, na Papinski teološki institut za brak i obitelj Ivana Pavla II., a župljani su mu poželjeli Božji blagoslov na tom putu

Video u kojem se stotine mladih okupljaju na Jarunu uz uzvik “volimo te don Tomo” brzo je postao viralan na društvenim mrežama. Mladi su se ovako oprostili od don Tomislava Lukača, salezijanskog svećenika poznatog po TikTok videima duhovnog i edukativnog sadržaja. Don Lukač, zajedno s don Damirom Stojićem, napušta svoju službu u župi Duha Svetoga na Jarunu.

Don Tomislav je stigao na Jarun 2020. godine kao đakon, a zaređen je za svećenika godinu kasnije. Tijekom svog boravka u župi služio je kao župni vikar i voditelj oratorija. Iz Svete Mati Slobode navode kako je don Tomislav imao veliki utjecaj na mlade, potičući ih da prodube svoju vjeru i vrate se Crkvi, zajedno sa svojim obiteljima, piše Bitno.hr. 

Don Tomislav odlazi na daljnji studij u Rim, na Papinski teološki institut za brak i obitelj Ivana Pavla II., a župljani su mu poželjeli Božji blagoslov na tom putu. Postao je poznat široj javnosti kroz TikTok, gdje ima više od 68 tisuća pratitelja, a u jednom intervjuu govorio je o važnosti evangelizacije putem te društvene mreže. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @dontomislavlukac

VEZANI ČLANCI: 

Don Damir Stojić također se oprašta od Jaruna nakon dvadeset godina služenja u župi. Nekadašnji studentski kapelan, koji je svojim vjeronaukom privukao tisuće studenata, sada će preuzeti službu ekonoma Hrvatske salezijanske provincije i boraviti u provincijalnoj kući na Knežiji. Župljani su mu se zahvalili na njegovom predanom radu, propovijedanju i duhovnim obnovama, istaknuvši kako je svojim djelovanjem duboko oblikovao zajednicu.

Don Damir, rođen u Kanadi, porijeklom iz Hercegovine, tijekom godina je često surađivao s medijima, a njegova razmišljanja i odgovori na vjerska pitanja redovito su objavljivani.

>>> FOTO Posljednjem ispraćaju hrvatske legende u Splitu nazočila brojna poznata lica

1/30

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Moj_Gospodin
Moj_Gospodin
10:11 05.09.2024.

Bravo vjernički večenji list - Da to je udarna vijest za novine. Neki pop ide ne neko drugo mjesto pa nam bude "odonuda" slao tik-tok snimke. Večernji postaje sve veća konkurencija glasu koncila.

Avatar IvanR
IvanR
20:12 04.09.2024.

Dobro, ziv je ! Pa kakav je to naslov.

AK
Aka
17:47 04.09.2024.

Vidi se po njemu, po očima da je divna duša! Uzet će nam ga Rim, još će on za Papu biti nominiran!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije