POKRAJ KURDSKOG SELA

U napadu turskih zrakoplova ubijeno 35 mladih krijumčara

Bombardiranje Turska
Reuters/PIXSELL
29.12.2011.
u 16:26

Turski vojni dužnosnici prvotno su tvrdili da su bombardirali kurdske militantne pobunjenike koji su se nalazili u nenaseljenom dijelu sjevernog Iraka

U bombardiranju koje su pokraj kurdskog sela na granici s Irakom u srijedu navečer izveli turski borbeni zrakoplovi poginulo je 35 osoba, jedna je ranjena, javlja BBC.

Napad je izvršen u noćnim satima pored sela Uludere u provinciji Sirnak na jugoistoku Turske. Turski vojni dužnosnici prvotno su tvrdili da su bombardirali kurdske militantne pobunjenike koji su se nalazili u nenaseljenom dijelu sjevernog Iraka, no pod pritiskom vođe prokurdske Stranke za mir i demokraciju Selahattina Demirtasa i javnosti kasnije su priznali pogršku i potvrdili da su zabunom ubili civile.

– Ubijeni su mladi ljudi koji su preživljavali zahvaljujući krijumčarenju. Neki od njih bili su studenti – upozorio je Demirtas te dodao da je turska vojska izvršila ''masakr'' civila starosti od 16 do 20 godina.

Lokalne su vlasti također potvrdile da su ubijeni bili krijumčari koji su u trenutku napada na mulama pokušavali prijeći granicu, odnosno vratiti se iz Iraka u Tursku. Krijumčarenje cigareta i goriva mnogima je jedini način preživljavanja u tom siromašnom dijelu zemlje.

Komentara 2

RE
@rea
17:37 29.12.2011.

Za utjehu Kurdima, Turska se je u medjuvremenu ispričala. Greška, kažu, vjerovali su da je u pitanju PKK uporište. E, sad zamisli da je u pitanju neka druga zemlja. Digla bi se kuka i motika, pljuštale bi osude sa svih strana.

KA
Katsumoto
20:49 29.12.2011.

29.12.2011. u 17:37h @rea je napisao/la: Za utjehu Kurdima, Turska se je u medjuvremenu ispričala. Greška, kažu, vjerovali su da je u pitanju PKK uporište. E, sad zamisli da je u pitanju neka druga zemlja. Digla bi se kuka ii motika, pljuštale bi osude sa svih strana. ____________________________________ toliko u nekoj drugoj zemlji srede samo za jedno dopodne tijekom neke od incursions - pa nitko ni ne obraća preveliku pažnju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije