NOVA PLATFORMA

'Umirovljenici zajedno' najavili da žele sačuvati mjesto u Saboru

Zagreb: Silvano Hrelja o izbacivanju iz stranke
Patrik Macek/PIXSELL
21.08.2023.
u 18:32

Umirovljenička platforma planira 'u suradnji s hrvatskom Vladom krenuti u beskompromisnu borbu protiv siromaštva'

Nova politička platforma "Umirovljenici zajedno" jedna je od aktivnijih interesnih skupina posljednjih mjeseci. Ta je platforma osnovana početkom ove godine i to od šarolike koalicije u kojoj se nalazi Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno, Demokratska stranka umirovljenika, a  na skupu se pojavio i saborski  zastupnik Silvano Hrelja iza kojega je solidna politička karijera kao zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika.

Novu umirovljeničku političku platformu zastupaju još jedan bivši saborski zastupnik, Milivoj Špika koji je 2015. godine izabran u parlament s liste koalicijskih stranaka na čelu s HDZ-om, te Lazar Grujić koji se i do sada znao politički aktivirati uoči svakih parlamentarnih izbora, ali nijednom nije prošao izborni prag.

Više od 1,2 milijuna umirovljenika važna su interesna skupina za sve političke stranke, pa i one koje se predstavljaju kao čiste interesne stranke umirovljenika. Politička platforma iz bloka "Umirovljenici zajedno" oplela je u svom jučerašnjem priopćenju ponašanje "takozvane oporbe".

VEZANI ČLANCI: 

– Kažemo takozvane jer jednostavno nije normalno da netko tko želi doći na vlast može "prespavati" cijelo ljeto. Neki od njih poput, primjerice, Branka Grčića iznebuha i ničim izazvan najavljuju kako će oni (SDP) početi raditi u rujnu "nakon što mine još jedan toplinski val" navodeći pri tome neke "nove" prijedloge za boljitak umirovljenika, poručuju iz Platforme.

Za neke bi, kažu, bilo bolje da ne prekidaju godišnji odmor jer im ionako traje 365 dana, "stoga nije ni čudo da uz ovakvu oporbu rejting HDZ-a uz sve propuste izgleda kao da je na steroidima", poručili su iz umirovljeničke platforme uz obećanje da će "u suradnji s hrvatskom Vladom krenuli u beskompromisnu borbu protiv siromaštva koja pogađa najviše umirovljenike jer im se mirovine unatoč rekordnom rastu i usklađenjima, gledajući kroz kupovnu moć, konstantno smanjuju".

Blok "Umirovljenici zajedno" je kod osnivanja naveo da im je politički prioritet da umirovljenici sačuvaju mjesto u Saboru.

"U samo godinu dana, osnovne su prehrambene namirnice poput kruha, mesa, voća i povrća poskupjele nekoliko desetaka posto, a mnoge i više od 100 posto", pišu umirovljenici u nedjeljnom priopćenju te dodaju da rastu frustracije građana, posebno umirovljenika, prema političarima koji im preplanulog tena i uglavnom preko društvenih mreža mašu iz brojnih atraktivnih turističkih destinacija dok prosječan umirovljenik može samo sanjati čak i o samo jednom danu na moru.

Komentara 2

FR
FranjoTT
08:10 22.08.2023.

Hoćete reći da Hrelja za sebe želi izboriti bolju poziciju za trgovinu svojim mandatom?

BR
Brdo
07:31 22.08.2023.

Hmmm, oni oporba a u borbi za umirovljenicki bolji standard ce suradjivati s vladom, tj sa HDZ-om! Pa kakva je to onda oporba? Jos gora od ove trenutne u Saboru koju napadaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije