OGROMNE POPLAVE

VIDEO Nevrijeme poharalo dio Europe: U Njemačkoj bujica nosila aute, a u Švicarskoj evakuirano stanovništvo

Storms in Baden-Württemberg
Foto: Priebe/DPA
1/4
14.08.2024.
u 17:32

Ljetna oluja već je s ponedjeljka na utorak poharala dijelove Švicarske, a vlasti su u srijedu zbrajale nastalu štetu, koja je u gradu Bernu bila oko 25-30 milijuna švicarskih franaka

Iako je prema neslužbenim podacima Njemačke meteorološke službe (DVD), utorak bio najtopliji dan u godini, već u srijedu dijelove Njemačke je pogodilo veliko nevrijeme. Oluje s kišom i tučom pogodile su Sjevernu Rajnu-Vestfaliju, Donju Sasku i Baden-Württemberg, prenosi Fenix.

Jaka oluja izazvala je poplave u Karlsruheu i okolici, a pod vodom su se našli i neki podrumi u gradu. Glasnogovornik policije rekao je kako je na nekim mjestima, poput podvožnjaka, bilo i pola metra vode. "U 15-ak kilometara udaljenom Gondelsheimu bujica je nosila vozila. Bio je to totalni kaos", rekao je glasnogovornik.

Ljetna oluja već je s ponedjeljka na utorak poharala dijelove Švicarske, a vlasti su u srijedu zbrajale nastalu štetu, koja je u gradu Bernu bila oko 25-30 milijuna švicarskih franaka. Većina oštećenih zgrada u Švicarskoj nalazi se u Brienzu, Leissigenu, Unterseenu i Interlakenu. 

VEZANI ČLANCI:

Švicarski mediji navode da je tijekom oluje zabilježeno i 70.000 udara munja, a pored toga je evakuirano 70 stanovnika Brienza i 250 turista iz Grindelwalda.

Središnja Švicarska, Zürich i dijelovi istočne Švicarske su isto bili pogođeni jakom kišom i tučom, a oluja je utjecala i na promet u zračnoj luci u Zürichu.

 

GALERIJA Stigla nagla promjena vremena: Nevrijeme u više krajeva, u Podravini pala i tuča

Storms in Baden-Württemberg
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije