Sutra presuda

Za trovanje ljubavnika tabletama N. Liberu prijeti 40 godina zatvora

sudnica
Arhiva VL
19.05.2010.
u 17:40

Za tužiteljstvo je zločin počinio kako bi se domogao vrijedne Ferarijeve imovine, koju mu je pokojni oporučno ostavio.

Nikoli Liberu optuženom da je tabletama apaurina, koje je smrvio u obrok pašte šute, u travnju 2008. godine otrovao Ervina Ferarija, partnera s kojim je živio u istospolnoj zajednici u Ferarijevoj kući na Viškovu, sutra će vijeće riječkog Županijskog suda kojim predsjeda sudac Saša Cvijetić izreći presudu.

Optužen je za ubojstvo iz koristoljublja. Za tužiteljstvo je zločin počinio kako bi se domogao vrijedne Ferarijeve imovine, koju mu je pokojni oporučno ostavio. Iskazi svjedoka, materijalni dokazi i vještačenja potvrdili su, tvrdi zamjenica županijskoga državnog odvjetnika Stela Pezić Mišović, optužnicu te je za Libera zatražila najveću kaznu, 40 godina zatvora. S druge strane, optuženi je u svojoj obrani tvrdio da nije otrovao Ferarija, već da se on, depresivan i suicidalan, ubio sam.

Njegov branitelj Milenko Škrlec u završnici suđenja istaknuo je da koristoljublje nije dokazano jer je Ferari preminuo tri godine nakon što je napisao oporuku, a imovina je, tvrdi, bila zajednička jer su živjeli u zajednici – “ma što mi mislili o tome”. Usto, nije izvan svake sumnje utvrđeno da je Liber umiješao tablete u hranu, a ni gdje je bio kad je Ferari preminuo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije