ISTEKAO MU MANDAT

Zelenski se obrušio na Putina: 'Ukrajinski narod priznaje moj legimitet, njegov priznaje samo on sam'

Le ministre français des Armées Sébastien Lecornu et le président ukrainien Volodymyr Zelensky lors d'une visite à l'état-major des armées françaises à Paris
Foto: Ukraine Presidency via Bestimage
1/4
08.06.2024.
u 05:00

Putin je nekoliko puta tvrdio da je Zelenski nelegitiman predsjednik jer mu je ovog svibnja istekao petogodišnji mandat

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u petak da njegov legitimitet priznaje i određuje ukrajinski narod, istovremeno kritizirajući legitimitet ruskog predsjednika Vladimira Putina. "Narod Ukrajine priznaje legitimitet predsjednika Zelenskog... Naš narod je slobodan. Putinov legitimitet priznaje samo drug Putin", rekao je Zelenski na tiskovnoj konferenciji u Parizu.

Predsjednički izbori u Ukrajini trebali su se održati ovog proljeća, nakon petogodišnjeg mandata Zelenskog. Međutim, izvanredno stanje uvedeno nakon ruske invazije na Ukrajinu u veljači 2022. zabranjuje sve izbore u vrijeme rata. Ustav kaže da predsjednik obnaša dužnost dok novoizabrani ne preuzme dužnost.

Putin je nekoliko puta tvrdio da je Zelenski nelegitiman predsjednik jer mu je ovog svibnja istekao petogodišnji mandat.

Zapadni čelnici nisu doveli u pitanje legitimitet Zelenskog, a sociolozi kažu da postoji konsenzus među Ukrajincima da bi Zelenskij trebao ostati na dužnosti do kraja rata.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Poplave u Njemačkoj nose sve pred sobom: Prijeti pucanje brane, ljude spašavaju helikopterima

Komentara 9

Avatar Sidewinder
Sidewinder
06:58 08.06.2024.

Diktator Putin o legitimitetu 😂

Avatar alteralterego001
alteralterego001
10:38 08.06.2024.

Ima jedna odlična izjava rusa Molotova: „Problem kod slobodnih izbora je to da nikad ne znaš kako će završiti.“

ZO
zoranlelic
07:34 08.06.2024.

Naravno, Putin neće raspisati izbore jer se boji da mu njegov narod ne vjeruje. I da, Putin se direktno mješa u izbore za Euro parlament šaljući vreće sa novcem zastupnicima čije porijeklo je iz džepa građana EU, zahvaljujući sankcijama. Ustvari, samo vraća za farbanje tunela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije