Edukacija

Provedena obuka jaskanskih pripadnika Civilne zaštite

civilna zastita
Foto: Grad Jastrebarsko
1/6
19.10.2015.
u 10:01

Obuku je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a proveli su je volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko te pripadnici vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog

Dvadesetak pripadnika Civilne zaštite grada Jastrebarskog prisustvovalo je obuci pružanja prve pomoći, zbrinjavanju ozlijeđenih osoba, postavljanju šatora te izgradnji zečjih nasipa.

Obuku je organizirala Državna uprava za zaštitu i spašavanje, a istu su provele volonterke Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko te pripadnici vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog. Sve je pratio i zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje grada Jastrebarskog, ujedno i zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar.

- Vidite i sami koliko smo zadnjih godina suočeni s prirodnim katastrofama, od velikih poplava, požara i oluja, pa je obuka pripadnika Civilne zaštite više neko potrebna kako bi se spremni mogli uključiti u spašavanje ljudi i njihove imovine - rekao je zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje grada Jastrebarskog Stipe Bučar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije