Pilot-projekt

Ručak bi se uskoro mogao plaćati mobitelom

menzaodeon
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/3
17.12.2020.
u 10:58

Postupak plaćanja, kažu, bit će jednostavan: studenti će imati aplikaciju pa će mobitel prisloniti na skener pokraj blagajne, a potom će se automatizmom povući subvencionirani iznos.

Umjesto iksicom, zagrebački studenti uskoro bi svoj ručak u menzama trebali plaćati mobitelom. Riječ je o pilot-projektu “pametne” iksice koji bi se trebao početi provoditi na brzoj liniji restorana na Savskoj, a u njemu će sudjelovati nekolicina pripadnika Studentskog zbora zagrebačkog Sveučilišta. Postupak plaćanja, kažu, bit će jednostavan: studenti će imati aplikaciju pa će mobitel prisloniti na skener pokraj blagajne, a potom će se automatizmom povući subvencionirani iznos. Sva dodatna plaćanja, pak, moći će se obaviti e-novčanikom koji se “puni” na kioscima Tiska, a također će se moći slati sredstva na elektronske račune kolega i prijatelja.

– Pilot-projekt će trajati do kraja siječnja, a prođe li sve dobro, trebao bi se potom proširiti i na druge menze - objasnila je Matea Vasilj, predsjednica Odbora za digitalizaciju u Studentskome zboru. Da će se projekt provoditi potvrdili su nam i u Studentskom centru, ali uz napomenu da je trenutačno u “fazi dokazivanja inovativnog koncepta” uz dosta nepoznanica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije