INVESTICIJE U OBRAZOVANJE

Ulaganja od 250 milijuna eura: Grad Zagreb se hvali brojkama, evo koliko tvrde da su izgradili škola i vrtića

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac za novi objekt  Osnovne škole u Ježdovcu
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
20.07.2024.
u 13:03

Kako tvrde, u mandatu ove uprave izgrađeno je i dograđeno 22 škole i vrtića ukupne vrijednosti 250 milijuna eura. Jedanaest vrtića i škola je trenutno u izgradnji, a još 28 projekata je u pripremi.

Ovaj tjedan održan je 100. sastanak radne skupine za vrtiće i škole koju vodi zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec, javili su u Gradu, te napomenuli da je zahvaljujući radu ove skupine kao i radne skupine za poslijepotresnu obnovu, u mandatu ove uprave obnovljeno je, izgrađeno i dograđeno 22 škole i vrtića ukupne vrijednosti 250 milijuna eura. Jedanaest vrtića i škola je trenutno u izgradnji, a još 28 projekata je u pripremi. 

"S ulaganjima u vrtiće i škole nastavit ćemo sve dok svako dijete u gradu Zagrebu ne bude imalo mjesto u gradskom vrtiću, odnosno dok sva djeca u Zagrebu ne budu pohađala nastavu u jednoj smjeni. Predani smo cilju da svoj djeci Zagreba omogućimo jednako kvalitetne uvjete za učenje i razvoj", kazali su iz Grada te dodali i popis vrtića i škola koji su izgrađeni, dograđeni ili obnovljeni u mandatu ove gradske uprave. 

1. OŠ Miroslava Krleže
2. OŠ dr. Ivan Merz
3. OŠ Vugrovec-Kašina, PŠ Vugrovec
4. Učenički dom Ante Brune Bušića
5. OŠ Petra Zrinskog
6. Glazbena škola Blagoja Berse
7. Gimnazija Tituša Brezovačkog 
8. OŠ Ante Kovačića
9. OŠ Dragutina Domjanića
10. OŠ Augusta Šenoe, PŠ Pongračevo
11. OŠ Savski Gaj, PŠ Blato
12. XII. gimnazija
13. OŠ Jure Kaštelana
14. Hotelijersko-turistička škola
15. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog 
16. OŠ Bukovac
17. OŠ Kupinečki Kraljevec
18. DV Kašina
19. DV Sesvete, Vladimira Vidrića
20. DV Sesvetska Selnica
21. DV Odranski Obrež
22. DV Ivanja Reka

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac za novi objekt  Osnovne škole u Ježdovcu
1/4

Vrtići i škole trenutno u izgradnji: 
1. DV Sveta Klara
2. DV Sesvetski Kraljevec
3. DV Žitnjak
4. DV Novi Retkovec 
5. DV Gajnice
6. DV Studentski Grad
7. DV Trnava
8. DV Jabuka
9. DV Sloboština
10. OŠ Jakuševec
11. OŠ Lučko, PŠ Ježdovec

Riječ je, spomenimo usput, velikim dijelom i o projektima pokrenutima prije dolaska nove garniture, odnosno nakon velikog potresa koji je pogodio Zagreb i ostatak kontinentalne Hrvatske. U nekim slučajevima, poput dogradnje Osnovne škole Ante Kovačića te rekonstrukcije OŠ Jure Kaštelana, riječ je o projektima na koje se čekalo na više od 10 godina. 

Radovi na nekim školama, poput OŠ Petra Zrinskog te OŠ Miroslava Krleža, krenuli su odmah nakon potresa, ali su stali nakon nekoliko mjeseci. Problemi su bili u projektima koji su bili protivni propisima, a i konzervatori su imali neke posebne zahtjeve kojima se moralo udovoljiti. 

Planiranim radovima na vrtićima namjeravaju se stvoriti i dodatni kapaciteti za svu onu djecu koja su još uvijek ostala neupisana u vrtiće. Među projektima izgradnji tu su i novi objekti, poput DV-a Sveta Klara, ali i prenamjene privatnih prostora i prostora mjesnih odbora u vrtiće, kao što je slučaj Studentskog grada i Novog Retkovca. 

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević položio kamen temeljac za novi objekt  Osnovne škole u Ježdovcu
1/27

VEZANI ČLANCI: 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije