GLAZBENE VEČERI

Barokni orkestar Europske unije sutra drugi put u Zadru

eubo
29.07.2013.
u 09:26

EUBO će nastupiti pod dirigentskom palicom uvaženog danskog dirigenta Larsa Ulrika Mortensena

Barokni orkestar Europske unije (EUBO) sutra će s početkom u 21 sat nastupiti u crkvi sv. Donata u Zadru. Riječ je o sedmom koncertu u sklopu 53. glazbenih večeri u Sv. Donatu, međunarodnog festivala vrhunske klasične glazbe koji se već više od pola stoljeća kontinuirano održava u Zadru. EUBO će nastupiti pod dirigentskom palicom uvaženog danskog dirigenta Larsa Ulrika Mortensena.

EUBO je osnovan 1985. godine u povodu Europske godine glazbe, kad se slavila 300. godišnjica rođenja najvažnijih baroknih skladatelja, J. S. Bacha, G. F. Händela i Domenica Scarlattija. Nastao je na inicijativu Europske unije kako bi se mladim glazbenicima omogućilo izvođenje barokne glazbe i priprema za vrhunske profesionalne europske ansamble i orkestre.

Na baroknom repertoaru orkestra u utorak će se naći koncerti genijalnog G. F. Händela, talijanskog uvaženog skladatelja Giuseppea Sammartinija, violinista Francesca Geminianija i engleskog orguljaša Charlesa Avisona. Uspješni orkestar predstavit će i simfoniju jednog od najvažnijih engleskih skladatelja osamnaestog stoljeća, Williama Boycea te suitu Johana Helmicha Romana, ''oca švedske glazbe''.

>> Maestro Blomstedt s Abbadovim orkestrom izvodi Beethovena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije