HRVATSKA - SRBIJA

Knjižara sa srpskim knjigama usred Zagreba

24.10.2002.
u 00:00

Srbija će otvoriti specijaliziranu knjižaru sa srpskim izdanjima u Zagrebu, a Hrvatska istu takvu za hrvatska izdanja u Narodnoj biblioteci u Beogradu

Najveću pažnju posjetitelja na svečanom otvaranju beogradskog Sajma knjiga u utorak navečer privukao je nacionalni štand Norveške, koja je počasni gost Sajma. Osim niza zanimljivih priredbi koje se održavaju na tom štandu, glavni razlog za veliku posjećenost je 50 tisuća besplatnih knjiga koje je Norveška odlučila podijeliti posjetiteljima Sajma.

Hrvatski nacionalni štand, koji se ističe svojim atraktivnim izgledom među nacionalnim štandovima, također je privukao pažnju posjetitelja, ali i poznatih osoba i političara, koji su prisustvovali spektakularnom otvorenju Sajma.

Hrvatske izdavače među prvima je u utorak navečer neslužbeno posjetio i ministar kulture Srbije Branislav Lečić. Lečić će hrvatski štand službeno u petak posjetiti zajedno sa svojim hrvatskim kolegom Antunom Vujićem.

Nakon kratkog zadržavanja na štandu Lečić je najavio mogućnost da se uskoro u središtu Zagreba otvori specijalizirana knjižara sa izdanjima iz Srbije. Istovremeno, prema njegovim riječima, u Narodnoj biblioteci u Beogradu trebala bi se otvoriti knjižara specijalizirana za hrvatska izdanja.

Organizatori Sajma, Udruženje izdavača i knjižara Srbije i Crne Gore, očekuju da će do nedjelje kada se Sajam zatvara beogradsku međunarodnu izložbu knjiga obići više od 400.000 posjetitelja.

BEOGRAD Zorana Bajt

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije