Ledeno doba

Urnebesna baka ukrala je film glavnim junacima Ledenog doba

Ledeno doba, četvrti dio
arhiva VL
04.07.2012.
u 21:45

U najnovijoj avanturi pridružila im se i Sidova baka, gnjavatorica s urnebesno duhovitim opaskama na snažnom naglasku Dalmatinske zagore, kojoj je glas posudila Mirela Brekalo Popović. Zbog nje vrijedi vidjeti sinkroniziranu verziju

U kina je došao crtić “Ledeno doba: Zemlja se trese”, četvrti nastavak popularnog serijala o davno izumrlim bićima koja na duhovite načine preživljavaju geološke promjene krajem ledenog doba. Radnja novog filma počinje tamo gdje je prethodna stala, a u glavnim ulogama ponovno su pufasti mamut Manny (glas mu u hrvatskoj verziji filma posuđuje Ljubomir Kerekeš), sabljozubi tigar Diego (Tarik Filipović) i ljenjivac Sid (Edo Maajka), ovaj put suočeni s golemim tektonskim pomacima koje je – naravno – izazvala histerična pravjeverica loveći svoj nesuđeni žir.

Trojac pluta oceanom

Dioba kopnene mase na kontinente koje danas poznajemo razorila je dom Mannyjeve obitelji te nizom nesretnih okolnosti osudila popularni trojac na plutanje praoceanom, poput brodolomaca na golemoj santi leda. No u najnovijoj avanturi pridružila im se i Sidova baka, gnjavatorica s urnebesno duhovitim opaskama na snažnom naglasku Dalmatinske zagore, kojoj je glas posudila Mirela Brekalo Popović. Velikim dijelom zahvaljujući našoj iskusnoj glumici, Sidova je baka “ukrala” film trojici glavnih likova, a zaslužna je i za gotovo sve duhovite dijelove ovog nastavka “Ledenog doba” – ako ni zbog čega drugog, zbog nje se isplati gledati sinkroniziranu verziju filma!

Krvoločni Uskršnji Zec

Kao jedno od novih pojačanja zanimljiva je i Leona Paraminski, koja posuđuje glas tigrici – članici piratskog broda koji vodi majmun Špek Trbosjek, glavni negativac filma. A među opakim članovima njegove posade najkrvoločniji je Uskršnji Zec! Naravno, u kinima je dostupna i “originalna” verzija s glasovima Raya Romana, Denisa Learya i Johna Leguizama, ali ona je trenutačno najavljena samo u 2D verziji koja, na žalost , ne izgleda baš dobro.

Zaključno, možemo reći da je novi nastavak jedan od uspjelijih (i duhovitijih) primjera sinkronizacije u novije vrijeme, što će mu donijeti i odrasliju publiku iako sam film ne donosi ništa pretjerano novo u odnosu na ostatak serijala. Okruženje je staro i možda čak suviše poznato, a malen iskorak dogodio se tek u animaciji, koja je detaljnija i dojmljivija nego prije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije