Novi broj magazina Slano & slatko

Kako je novi 'profesor' preporodio restoran Baltazar, gdje je carstvo najfinijih začinskih soli i zašto obavezno otići na Papuk

Dean Dubokovič
18.11.2022.
u 09:33

Treća subota u mjesecu rezervirana je za gastro magazin s najraskošnijim pričama o hrani i vinima i receptima koji vas odmah mame na isprobavanje, a čuvaju se na sigurnom.

Novi broj magazina Slano & slatko na kioscima potražite sutra u paketu s Večernjim listom i uživajte u jesenskim temama i receptima koji će pomaziti vaša nepca.

Posjetili smo chefa Matiju Bregeša u restoranu Baltazar 2.0 i probali sarmu koja će tijekom Adventa u Zagrebu biti potpuni hit! Matija u svojoj kuhinji priprema jela koja svi poznajemo na način koji oduševljava.

 – Ako ne znamo skuhati sarmu ili kelj ne možemo se ozbiljno baviti kuhanjem jer naš je posao, među ostalim, evocirati okuse koji bi polako mogli pasti u zaborav ako i mi profesionalci ne učinimo sve da ih sačuvamo – kaže chef Bregeš koji uživa u mentoriranju mladih kuhara jer na njima svijet ostaje.

Foto: Dean Dubokovič
Sarma Matije Bregeša
Foto: Dean Dubokovič

Kreativno povezivanje gastronomije i umjetnosti nije novost u vrhunskim svjetskim restoranima, a odsad i gosti zagrebačkog Noela mogu na 'domaćem terenu' doživjeti ovakvo iskustvo. Koncept povezivanja umjetnosti i gastronomije koji je restoran Noel pretvorio u kreativni radni prostor umjetnika u čijem stvaranju možete uživati u isto vrijeme dok se gostite jelima sa savršeno koncipiranog menija chefa Brune Vokala iskustvo je koje si želite priuštiti, a mogao bi jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinovom zvjezdicom donijeti još jednu.

Chef Bruno Vokal
Foto: Šimun Šitum

Istarski vinar Marko Fakin u skoroj budućnosti će iz garaže preseliti u novu vinariju. – Sagradit ćemo podrum po kojem ćeu se moći voziti automobilom među bačvama – šali se Fakin jer kaže da pate od kompleksa malog prostora. Otkrio nam je da od terana želi napraviti veliko svjetsko vino. Formula za to mu je jako dobro poznata, ali ništa tako dobro ne nastaje preko noći i bez ogromnog truda.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell

Daniela Drčec u svom čarobnom ormaru ima 18 vrsta aromatiziranih soli u 4 vrste pakiranja. Za svaku će vam objasniti kako je najbolje iskoristiti. Aromatiziranu sol počela je proizvoditi da bi se njezina obitelj zdravije hranila, a onda su i drugi oko nje poželjeli isto. Sad ima pune ruke posla i velike planove koje redom ostvaruje malim koracima.

Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Ako do sada niste, Advent je idealna prilika da posjetite Park prirode Papuk i sami se uvjerite u čarobnu ljepotu “otkrivene tajne Slavonije”. Mi smo posjetili restoran Shhhuma i uživali u jelima koja je za njih osmislio naš poznati chef Branko Ognjenović, a 'maznuli smo' i pokoji recept!

Foto: Hrvoje Serdar

Foto: Hrvoje Serdar

U magazinu Slano & slatko očekuju vas i prekrasni sezonski recepti u čijoj ćete pripremi zasigurno uživati do sljedećeg broja u prosincu kada ćemo se u potpunosti posvetiti blagadnima koji su pred nama.

Foto: Hrvoje Serdar
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Foto: Emica Elveđi/Pixsell
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije