mljac!

RECEPT DANA Oduševite vaše najmilije ukusnim domaćim kroasanima

shutterstock
04.07.2024.
u 09:30

Pripremite se za kulinarsku avanturu i uživajte u svakom zalogaju ovih domaćih kroasana.

Kroasani, omiljeni francuski klasik, sinonim su za savršen doručak ili ukusan zalogajčić uz kavu. Iako na prvi pogled djeluju komplicirano, izrada kroasana kod kuće je vrlo jednostavna. Uz malo strpljenja i truda, možete stvoriti kroasane koji će svojim okusom i teksturom nadmašiti sve koje ste do sada kušali. Pripremite se za kulinarsku avanturu i uživajte u svakom zalogaju ovih domaćih kroasana. Recept je s food bloga @od.slatkog.slađe

Sastojci za tijesto:

  • 800 glatkog brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 dl jogurta
  • 3 dl mlijeka
  • 1 jaje

VEZANI ČLANCI:

Sastojci za premazivanje i posipanje:

  • 200 g maslaca sobne temperature
  • 1 jaje
  • sjemenke maka, kima ili sezama
  • sol

Priprema: Toplim mlijekom preliti izmrvljeni kvasac i šećer, promiješati i ostaviti 10 - 15 minuta na toplom. Brašno prosijati te dodati kvasac i ostale sastojke sobne temperature. Umijesiti tijesto te ga podijeliti na 8 loptica.  Narezati 200 g maslaca na 7 kockica te ga malo omekšati u mikrovalnoj pećnici ili ga držati 1 - 2 sata na sobnoj temperaturi. Razviti jednu po jednu lopticu na veličinu palačinke i slagati jednu na drugu, svaku premazati maslacem. Posljednji sloj ne mazati.

VEZANI ČLANCI:

Tijesto pokriti i ostaviti oko 20 minuta te razviti u veliki krug (promjera 70 cm) i podijeliti na 4 dijela. Svaku četvrtinu podijeliti na 6 ili 8 trokuta. Motati kroasane i slagati ih na masni papir. Ostaviti pokrivene na sobnoj temperaturi 1 - 2 sata, premazati umućenim jajetom, posuti sjemenkama i malo posoliti. Peći u pećnici zagrijanoj na 220 °C 15 - 20 minuta, ovisno o pećnici.

Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije